Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Startuje Valašská rallye, titul obhajuje Kresta

Praha - Na Valašsku dnes bude zahájen nový ročník domácí rallyeové sezony. Prvním podnikem sedmidílného mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích bude Valašská rallye, na které se představí i všichni aspiranti na přední umístění v nadcházející sezoně. Titul obhajuje Roman Kresta, jenž by však podle všeho měl mít letos více soupeřů než v předešlém roce. "Letos bude šampionát mnohem náročnější a hlavně zajímavější pro diváky," poznamenal Kresta, jenž před rokem bojoval o titul prakticky jen s Václavem Pechem.

Třiatřicetiletý závodník bude opět startovat s vozem Peugeot 207 S2000 a jeho hlavním cílem je obhájit celkové prvenství z předchozího roku. "Určitě se o to budeme snažit," uvedl Kresta, který před rokem porazil Pecha o 21 bodů.

Ani Pech nezměnil značku vozu. Opět bude usedat do Mitsubishi, tentokrát však bude mít k dispozici nově postavený model podle poslední technické specifikace. Pech také poukázal na mnohem vyšší počet vozů kategorie S2000 ve startovním poli.


S těmito speciály se představí například Pavel Valoušek, jenž doma pojede s oficiální podporou mladoboleslavské automobilky Škoda, Antoním Tlusťák, zkušený Josef Peták, Roman Odložilík nebo Jaromír Tarabus, týmový kolega účastníka mistrovství světa Martina Prokopa. Tarabus by měl jako první v Česku představit vůz Ford Fiesta S2000. Zpestřením českého šampionátu by měly být i starty Michala Solowowa z Polska.

Pořadatelé Valašské rallye kladou důraz na bezpečnost

To, jak si jezdci rozdají karty, by měly napovědět již výsledky z Valašska, kde organizátoři připravili pro startující v pátek a v sobotu dohromady 12 rychlostních zkoušek o celkové délce 174 km. Prvenství z loňského roku obhajuje Kresta, jenž populární rallye vyhrál celkem čtyřikrát.

Předešlý ročník Valašské rallye ale poznamenala nehoda slovenského jezdce Lukáše Lapdavského, při které zemřeli tři diváci a soutěž byla následně předčasně ukončena. Aby se něco podobného neopakovalo, kladou pořadatelé důraz na bezpečnost. "Vydali jsme bezpečnostní karty, kde se diváci dozvědí jasná pravidla, jak se chovat na trati a kde je bezpečné při erzetách stát," uvedl ředitel rallye Miroslav Hošák.

Program Mediasport mezinárodního MČR v rallye:

26. a 27. března: Sheron Valašská rallye 
16. až 18. dubna: Mogul Šumava rallye Klatovy 
20. až 22. května: Rallye Český Krumlov 
11. a 12. června: Agrotec rallye Hustopeče 
2. až 4. července: Rallye Bohemia Mladá Boleslav 
27. až 29. srpna: Barum rallye Zlín
24. a 25. září: Sevenoaks rallye Příbram

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články