Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Startuje Šestidenní i s českým Trophy týmem

Sachsenring (Německo) - V Německu startuje 87. ročník motocyklové Šestidenní. Po čtyřech letech je u toho i český Trophy tým. Sestavu manažera Miroslava Harudy tvoří Martin Žerava, Jakub Horák, Robert Šíp, David Čadek, Michal Kadleček a Radek Toman. O prestižní Světovou trofej se v Německu utká 24 týmů. Česká reprezentace startovala na Šestidenní naposledy v roce 2008 v Řecku, kde skončila jedenáctá.

Trofeje pro vítěze Šestidenní
zdroj: ČT24

Forma některých závodníků se ladila ještě v místě zahájení. "Tým je připraven. Jen máme trochu problémy s Martinem Žeravou, který má bolesti nohy. Už je ale v péči fyzioterapeutů a myslím si, že budeme všichni v pořádku," uvedl manažer českého týmu Miroslav Haruda.

Titul v hlavní kategorii budou obhajovat Finové, kteří vloni v domácím prostředí po třech letech vystřídali na trůnu Francouze. Ti ale tehdy na severu Evropy na startu nebyli, zatímco letos tým ze země galského kohouta chybět nebude a s již jistými individuálními mistry světa a továrními jezdci KTM Antoinem Méem a Christophem Nambotinem i dalšími hvězdami je jasným favoritem na prvenství.

Je nám líto, video expirovalo.
Šestidenní

Na startu soutěže juniorských reprezentačních výběrů bude kvarteto Patrik Markvart, Ondřej Helmich, Jakub Šefr a Milan Engel, které bude obhajovat loňské osmé místo. Do takzvané klubové soutěže je přihlášeno dalších šest tříčlenných českých celků.

Centrem 87. ročníku soutěže je automobilový okruh Sachsenring, na kterém je umístěno depo a kde je start i cíl v jednotlivých dnech. Šestidenní vyvrcholí v sobotu závěrečným motokrosem s prvky supermota, protože část trati povede po asfaltu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články