Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Start do sezony jako z nočních můr. Ale vrátíme se silnější, říká Verstappen

V Bahrajnu stejně jako jeho týmový kolega nedojel. Ve Víkendové ceně Saúdské Arábie chce ale Max Verstappen napravit dojem a získat první body. Nizozemský obhájce titulu ale bude muset na trati závodit s vylepšenými vozy Ferrari, které slavily v úvodním závodě double.

Max Verstappen
zdroj: ČTK/Panoramic/DPPI

"Minulý víkend byl pro nás všechny těžký. Vyhráváme a prohráváme ale jako tým a vrátíme se silnější. V Saúdské Arábii nás čeká hodně rychlá trať se svižnými zatáčkami. Určitě si to tam užijeme," prohlásil Verstappen. Čtyřiadvacetiletý pilot držel v Bahrajnu dlouho druhé místo, kvůli problému s palivovým systémem ale musel tři kola před koncem odstoupit. Podobné potíže potkaly vzápětí i Péreze.

Verstappen tak nabral hned v úvodu sezony šestadvacetibodové manko. "Nepamatuji si, kdy se nám naposledy něco takového stalo. Byla to naše nejhorší noční můra. Pozitivní je, že jsme do té doby měli konkurenceschopný vůz," uvedl šéf Red Bullu Christian Horner.

Je nám líto, video expirovalo.
V Bahrajnu vládly vozy Ferrari a Leclerc

Na jejich nepovedeném startu do sezony vydělali jezdci Ferrari. Poté, co vozy formule 1 prošly řadou konstrukčních změn a mají vedle přepracované aerodynamiky také nová osmnáctipalcová kola, získala stáj z Maranella na úvod sezony double. Leclerc prolomil čekání italského týmu na triumf od září roku 2019 a získal také prémiový bod za nejrychlejší kolo.

"Je úžasné, že jsme ve společnosti, která může bojovat o titul. Máme z toho radost a určitě chceme dál bojovat o výhry," řekl Leclerc, kterého s Verstappenem pojí rivalita již od juniorských let a motokár. Podle šéfa italského týmu Mattii Binotta ale musí zůstat Ferrari obezřetné.

"Ostatní týmy jsou také silné. Red Bull je velmi rychlý a v minulém závodě šlo jen o detaily. Favorité jsou stále oni. Musíme si počkat alespoň čtyři nebo pět závodů, abychom reálně viděli, jak na tom jsme. V Džiddě může být obrázek úplně jiný," varoval Binotto.

Tým Ferrari a Lewis Hamilton
zdroj: ČTK/ZUMA

Krok za krokem, zní z Mercedesu

Na trati dlouhé 6174 metrů se pojede pod umělým osvětlením 50 kol. Vloni zde vyhrál sedminásobný mistr světa Hamilton z Mercedesu, který skončil na úvod v Bahrajnu třetí. "Stříbrné šípy", jež obhajují titul v Poháru konstruktérů, ale zatím v nové éře F1 rychlostně zaostávají.

"V Bahrajnu jsme byli jasně třetím týmem v pořadí. Stále se učíme, jak z nového vozu a pneumatik dostat maximum. Musíme postupovat krok za krokem," řekl šéf Mercedesu Toto Wolff.

Nejistý je start čtyřnásobného šampiona Sebastiana Vettela, který stále nemá negativní test na koronavirus. Tým Aston Martin rozhodne o jeho nasazení v pátek. V úvodním závodě Vettela nahradil Nico Hülkenberg.

Podnik F1 v Saúdské Arábii se uskuteční dva týdny poté, co místní vláda popravila za jeden den 81 lidí. Šlo o největší známou hromadnou popravu provedenou v království v jeho moderní historii. "Když o něčem takovém slyšíte, je to docela alarmující. Stojím si za tím, že by lidská práva měla být středem našeho sportu a také v souladu se zeměmi, do kterých jezdíme," uvedl generální ředitel F1 Stefano Domenicali.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články