Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Staněk v Austrálii dojel na bodech, po dodatečné penalizaci o ně ale přišel

Zdálo se, že Roman Staněk dosáhl ve formuli 2 na první bod v kariéře. Pilot týmu Trident skončil v Melbourne na desátém místě s desetisekundovou ztrátou za vítězným Japoncem Ajumem Iwasou. Jenže Staněk obdržel po závodě pětisekundový trest za porušení pravidel při vyjetí safety caru a nakonec klesl na nebodované čtrnácté místo.

Staněk chtěl napravit v Austrálii šestnácté místo ze sobotního sprintu. Po startu ze 17. příčky se dostával vpřed a po řadě odstoupení, nehodách a výjezdech zpomalovacího vozu se probojoval tři kola před koncem na desátou příčku. Z ní ho sice odsunul Kuš Maini z Indie, ale český jezdec byl v tu chvíli klasifikován jako desátý po desetisekundové penalizaci původně osmého Francouze Isacka Hadjara.

Po závodě ale dostal trest také Staněk, protože v režimu safety caru nedovoleně předjel Mainiho. "V důsledku toho český závodník klesne v konečné klasifikaci na 14. místo," konstatovalo vedení závodu.

Pátý muž loňského ročníku formule 3 Staněk tím pádem přišel i o nejlepší výsledek v sezoně, kterým zůstalo 13. místo ze sprintu v Bahrajnu. Čtrnáctý byl také před dvěma týdny v hlavním závodě v Saúdské Arábii.

Iwasa porazil o 882 tisícin sekundy Francouze Théa Pourchaireho, třetí skončil vítězův kolega z týmu DAMS Arthur Leclerc. Jednadvacetiletý Iwasa vede šampionát o osm bodů před Pourchairem.

Další závody se pojedou 29. a 30. dubna v Baku.

Závod mistrovství světa vozů formule 2 v Melbourne (Austrálie):

Hlavní závod: 1. Iwasa (Jap./DAMS) 1:00:30,247, 2. Pourchaire (Fr./ART Grand Prix) -0,882, 3. A. Leclerc (Mon./DAMS) -1,484, ...14. Staněk (ČR/Trident) -15,892.

Průběžné pořadí: 1. Iwasa 58, 2. Pourchaire 50, 3. Vesti (Dán./Prema Racing) 42.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články