Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Spáčil i Zapletal na Dakaru výrazně ztratili

Fiambala (Argentina) - Až do pondělí elitní čeští zástupci v kategorii automobilů i kamionů na Rallye Dakar Miroslav Zapletal a Marek Spáčil na slavné soutěži výrazně ztratili. Zapletal startující s mitsubishi zaostal v 3. etapě za nejrychlejším Francouzem Stéphanem Peterhanselem o více než pět hodin, Spáčil jedoucí s kamionem Tatra ztratil jen o několik minut méně. Příčinou propadu Spáčila, jenž klesl z elitní desítky průběžného pořadí kamionů až na dvacáté místo, byly podle dostupných informací velké problémy s brzdami.

"Ve městě na přejezdu jsme málem smetli autobus! Vešli jsme se vedle něj jen tak tak, odnesla to obě zrcátka a boční sklo řidiče," uvedl navigátor posádky Miloslav Janeček na týmové stránce. I za pomoci svého asistenčního vozu stihli členové Czech Dakar týmu poté brzdy ještě před startem měřeného úseku opravit, na náročné trati se jim ale moc nedařilo. 

Důvody Zapletalovy ztráty nejsou momentálně známé. Loni celkově sedmý jezdec byl po druhé etapě pětadvacátý, nyní klesl až na 43. pozici. Aktuálně nejlepším Čechem mezi automobilisty je tak Jiří Janeček, jenž je o dvě místa lepší.



Podle aktuálně nejlepšího českého motorkáře Martina Macka byla pondělní etapa hodně náročná. "Neměl jsem problémy s technikou ani navigací, ale naprosto jsem podcenil teplotu během dne a nevzal si dost vody na pití," uvedl Macek. O vodu tak při etapě musel prosit diváky.

I kvůli náročnosti pondělní třetí etapy se organizátoři rozhodli pozměnit dnešní program. Start čtvrté etapy byl posunut a zároveň byla o 40 kilometrů zkrácena.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články