Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Sordo míří za obhajobou na Italské rallye, ve vedení je i po druhé etapě

Velmi dobrou formu si na Italské rallye drží Španěl Dani Sordo. I po druhé etapě mu totiž patří první místo a míří za obhajobou. Pilot týmu Hyundai má před závěrečným dnem náskok 27,4 sekundy před Sébastienem Ogierem. Šestinásobný mistr světa z Francie se za volantem toyoty přetahuje o druhou pozici se Sordovým týmovým kolegou Thierym Neuvillem. Belgičan před nedělními čtyřmi zbývajícími testy zaostává jen o sekundu a půl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sordo se přiblížil dalšímu vítězství na Italské rallye

Ve druhé etapě se propadl z druhého místa finský pilot Fordu Teemu Suninen, který se potýkal s potížemi s ruční brzdou. Na páté příčce aktuálně ztrácí na lídra už přes minutu. Před ním se drží vedoucí muž šampionátu Elfyn Evans s toyotou. Britský vítěz předchozí Turecké rallye zaostává o půlminutu za třetím Neuvillem.

Sedmatřicetiletý Sordo letos absolvuje teprve druhou světovou rallye a první po koronavirové pauze. Bojuje o třetí vítězství v kariéře, vedle loňské Sardinie vyhrál už jen před sedmi lety Německou rallye.

Český jezdec Martin Prokop, jenž se v posledních letech věnuje dálkovým rallye, je při čtrnáctém startu na Sardinii s fordem průběžně patnáctý.

Italská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 2. etapě:

1. Sordo, Del Barrio (Šp./Hyundai i20) 2:14:35,5, 2. Ogier, Ingrassia (Fr./Toyota Yaris) -27,4, 3. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -28,9, 4. Evans, Scott (Brit./Toyota Yaris) -58,4, 5. Suninen, Lehtinen (Fin./Ford Fiesta) -1:06,9, 6. Tänak, Järveoja (Est./Hyundai i20) -2:25,3, ...15. Prokop, Jůrka (ČR/Ford Fiesta) -5:40,7.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články