Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Smržovi chybělo jen 104 tisícin sekundy k pole position

Dauhá - Jakub Smrž vyrazí i do druhého závodu mistrovství světa superbiků z první řady. Na okruhu v hlavním městě Kataru se postaví dokonce na druhé místo startovního roštu. V dnešní kvalifikaci vylepšil o dvě příčky svoji výchozí pozici oproti předchozímu zahajovacímu závodu na Phillip Islandu, po kterém mu patří deváté místo v celkovém hodnocení. Rychlejší byl jen americký závodník Ben Spies.

Na okruhu Losail český jezdec na ducati nestačil jen na amerického nováčka v seriálu velkých cen Bena Spiese, který byl s yamahou nejrychlejší i v kvalifikaci na úvodní závod v Austrálii. Od pole position dělilo Smrže pouhých 104 tisícin sekundy. Až za ním se umístil slavný Max Biaggi a čtvrtý čas zajel japonský lídr šampionátu Norijuki Haga.

"Všechny tréninky jsme pracovali na nastavení motorky a pořád to nebylo ideální, ale tým udělal kus práce, což bylo vidět v Superpole. Musím se přiznat, že jsem ve svém nejrychlejším kole udělal dvě drobné chybičky, ale stejně jsem strašně spokojený," uvedl Smrž v tiskové zprávě svého týmu Guandalini Racing.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články