Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Smrž získal první superbikové podium

Assen – Český motocyklista Jakub Smrž se strojem Ducati se poprvé v kariéře postavil na stupně vítězů v závodě superbikového mistrovství světa. Třetí skončil ve druhé jízdě závodu v nizozemském Assenu, kde se konala Velká cena Beneluxu. V první jízdě skončil Smrž šestý, v tomto závodě vyhrál Američan Ben Spies na yamaze. Druhý závod vyhrál Lídr šampionátu Norijuki Haga s továrním Ducati, před Smržem dojel také Brit Haslam.

Jakub Smrž
zdroj: ČT24 autor: ČT24

V první jízdě se Smrž, jenž se kvalifikoval jako druhý, postupně propadl na osmou pozici, díky odstoupení dvou soupeřů si pak ale šestým místem vyrovnal dosavadní osobní maximum. To zajel v Assenu loni a dokázal, že mu tento okruh svědčí. Zná jej totiž dobře i z působení v šampionátu silničních motocyklů.

Ve druhém závodě ujel všem soupeřům Haga. Spies, který v sobotu získal pole position, upadl ve druhém kole, a tak zůstal boj o druhé místo otevřený. Na konci tříčlenné skupinky, která ovšem nestačila na Hagu, se držel Smrž. V posledním kole udělal chybu Ital Michel Fabrizio a český závodník se dostal před něj na bronzovou příčku. Po několika dobrých umístění v kvalifikaci se poprvé objevil mezi třemi nejlepšími i v závodě.

V hodnocení šampionátu se Smrž díky dnešním bodovaným pozicím propracoval na desátou příčku s 44 body. Pozici v čele mistrovství světa si upevnil Haga, který má se 180 body výrazný náskok na druhého Spiese.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články