Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Smrž vyhrál v USA podruhé v kariéře kvalifikaci

Tooele (USA) - Český motocyklový závodník Jakub Smrž vyhrál podruhé v kariéře kvalifikaci na závod mistrovství světa superbiků. Devětadvacetiletý jezdec na ducati byl nejrychlejší v nedělním superpole na okruhu v Miller ve Spojených státech amerických. Bývalý pravidelný účastník mistrovství světa MotoGP Smrž vyhrál kvalifikaci v superbicích po téměř třech letech, naposledy se mu to povedlo v červnu roku 2009 v Misanu.

Jakub Smrž
zdroj: Liberty Racing

Smrž zajížděl v Utahu rychlé časy už v trénincích a pole position získal díky dalšímu zlepšení v závěru kvalifikace. O 184 tisícin sekundy předstihl Španěla Carlose Checu na stroji stejné značky, třetí skončil s odstupem 436 tisícin Brit Tom Sykes s kawasaki.

Smrž přitom zajel nejrychlejší čas na záložní pneumatice, k níž se vrátil poté, co nebyl spokojen s novou. "Jsem strašně rád, že jsme v superpole zúročili perfektní práci za oba dva dny. Snad poprvé šlo letos vše podle plánu. Poděkování si nejvíc zaslouží tým, který odvedl parádní práci a motorka funguje nejlépe, co si kdy pamatuju," uvedl český jezdec.

"Ale dnes to byla jen důležitá část závodního víkendu a samozřejmě zítra (v pondělí) přijde to nejdůležitější. Pokusím se navázat na superpole, protože motorka i já na to máme. Určitě to nebude snadné, ale dám do toho vše," dodal Smrž.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články