Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Smrž dojel při prvním závodu superbiků v Doningtonu devátý

Donington Park (Británie) - Český motocyklový jezdec Jakub Smrž obsadil se svou ducati deváté místo v dnešním prvním závodě mistrovství světa superbiků v britském Donington Parku. Ve druhé jízdě se cíle nedočkal, po pádu ve druhém kole už se na trať nevrátil. Ze dvou prvenství se radoval Američan Ben Spies na yamaze a výrazně se přiblížil v čele seriálu Japonci Norijukimu Hagovi. Ten sice nejprve bodoval třetím místem, druhou jízdu ale stejně jako Smrž nedokončil. Českému jezdci patří v pořadí MS osmá příčka.

Smrž si posteskl, že závody mohly dopadnout mnohem lépe. "V kvalifikaci jsem měl určitě rychlost na první řadu, ale déšť mi vše překazil. V první jízdě se mi tam v prvních zatáčkách přimotalo mnoho jezdců, a tím jsem ztratil na špičku pole," uvedl jezdec.

"Ve druhém závodě přišel pád a naděje na skvělý výsledek byly ty tam. Před Brnem mám ale docela solidní výchozí pozici a už se těším na domácí závod," uvažoval již Smrž o dalším pokračování mistrovství světa. Masarykův okruh v Brně přivítá příští dvojzávod superbiků 26. července.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články