Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Smrž byl v USA šestý a devátý

Tooele (USA) - Šesté a deváté místo obsadil motocyklový jezdec Jakub Smrž v závodech mistrovství světa superbiků na americkém okruhu Miller Motorsports Park. Do prvního závodu  vyrážel Smrž z první pozice na startu. Vyhrál Španěl Carlos Checa, na kterého český závodník ztratil přes 13 sekund. Ve druhém závodu obsadil Smrž deváté místo. V průběžném hodnocení šampionátu zůstal desátý. Šampionát pokračuje za dva týdny v Misanu.

Jakub Smrž
zdroj: Liberty Racing

Devětadvacetiletý Smrž si v neděli zajistil podruhé v kariéře pole position, ale v čele se dlouho neudržel. "Start se mi povedl, bohužel do první zatáčky je daleko, tak jsem ztratil hodně pozic. Ale zatáčku jsem jel dobře venkem a opět nějaké pozice vydělal. Ve snaze držet se čtyřválců ve větru se mi začala přehřívat motorka. Kvůli tomu mi ujela špička," uvedl český jezdec na webu fansofsmrz.cz.

Šestým místem dosáhl druhého nejlepšího výsledku v sezoně, kterou zahájil pátou příčkou na australském Phillip Islandu. "Snad se mi podaří dostat v druhé jízdě dopředu, abych mohl zajíždět časy, kterých jsem schopný, a nikdo mě nebrzdil, kdo mi pak ujede 50 metrů na rovině. Jinak jsem byl s motorkou hodně spokojený," dodal Smrž, jenž v průběžném pořadí MS útočí na devátého Itala Davideho Giugliana.

Druhá jízda musela být přerušena po pádu Hirošiho Aojamy už ve čtvrtém kole. V té době byl vítěz kvalifikace Smrž čtvrtý a na nový začátek čekal spolu se svými kolegy kvůli čištění trati téměř hodinu a půl. Restart se devětadvacetiletému Čechovi příliš nevydařil a nakonec dojel devátý. Vyhrál Ital Marco Melandri, celkově vede jeho krajan Max Biaggi.

"První část druhé jízdy se mi povedla, ale samozřejmě, když jsem byl vepředu, tak se něco stát muselo, jak tomu letos bývá...," uvedl český jezdec na webu fansofsmrz.cz. "Restart se mi vůbec nepovedl, a byť jsem se chtěl dostat dopředu, dlouho jsem válčil s Haslamem, který mi to vždycky nekompromisně vrátil na rovině, a pak jsem v přemíře snahy udělal chybu. Sice se mi povedlo dojet ho, ale zadní guma nebyla v posledních dvou třetinách v takovém stavu, abych se z výjezdů udržel a mohl na brzdy zaútočit," dodal Smrž.

Výsledky MS superbiků v USA

První závod: 1. Checa (Šp./Ducati) 38:21,283, 2. Melandri (It./BMW) -2,313, 3. Biaggi (It./Aprilia) -5,338, ...6. Smrž (ČR/Ducati) -13,262.

Druhý závod: 1. Melandri (It./BMW) 32:56,257, 2. Rea (Brit./Honda) -0,195, 3. Biaggi (It./Aprilia) -2,137, ...9. Smrž (ČR/Ducati) -13,017.

Průběžné pořadí MS: 1. Biaggi 160,5, 2. Melandri, 3. Sykes (Brit./Kawasaki) oba 142,5, ...10. Smrž 61,5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články