Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Simoncelliho stáj závěrečný závod ve Valencii pojede

Valencie (Španělsko) - Motocyklová stáj Honda Gresini, za kterou jezdil tragicky zesnulý Ital Marco Simoncelli, se nakonec zúčastní posledního letošního závodu mistrovství světa ve Valencii. Bezprostředně po tragédii ve Velké ceně Malajsie šéf týmu Fausto Gresini oznámil, že závěr šampionátu jeho stáj vynechá.

Ilustrační foto

"Bylo to těžké rozhodování, ale museli jsme to udělat, protože Marco by si to přál," uvedl Gresini na webu motogp.com. "Startovat ve Valencii je ten nejlepší způsob, jak ho uctít. Uděláme to, co miloval. Budeme závodit v MotoGP," dodal majitel týmu.

Žádného náhradníka za Simoncelliho do závodu MotoGP o nadcházejícím víkendu nepošle, v královské třídě se v barvách týmu Gresini představí jen Japonec Hiroši Aojama. Do závodu Moto2 vyjedou jeho krajan Juki Takahaši a Ital Michele Pirro.

Čtyřiadvacetiletý Simoncelli přišel o život 23. října na okruhu v Sepangu, když spadl v úvodu závodu MotoGP přímo pod kola svého italského kamaráda Valentina Rossiho a Colina Edwardse. Američan si při nehodě zlomil ruku a bude ve Valencii chybět.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články