Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Semerád byl vyloučen z Britské rallye

Cardiff - Jen krátce se český automobilový jezdec Martin Semerád radoval z celkového třetího místa v kategorii produkčních vozů v mistrovství světa. Původně druhý muž PWRC v Britské rallye byl nakonec ze závodu vyloučen, neboť jeho vůz Mitsubishi Lancer neprošel závěrečnou technickou prohlídkou.

Semerád sice v Cardiffu převzal při slavnostním ceremoniálu poháry, ale po pár hodinách měl po radosti. Důvodem vyloučení bylo uložení tlumičů, které neodpovídalo homologaci. Místo trojúhelníkové podložky v horním uložení byla totiž použita podložka kulatá, která byla shledána v rozporu s fotografií v homologačním listu.

"Po poradě jsme rozhodli, že nemá smysl se proti rozhodnutí technických komisařů odvolávat. Víme, jak podobné případy dopadly v minulosti. Na obrázku v homologačním listu je skutečně podložka trojúhelníková. Tak to prostě je," uvedl šéf týmu Josef Semerád.

Špatná součástka posádce výhodu nepřinesla, což ale nehraje roli. "Díl jsme dostali od renomovaného úpravce soutěžních aut a nikdy jsme bohužel nekontrolovali, jestli je tam správná podložka. Mrzí mě snažení celého týmu a hlavně posádky, která podala perfektní výkon a zajela tak, jak potřebovala, aby se dostala na celkové třetí místo v PWRC. Všechno přišlo vniveč," litoval Semerád.

Martin Semerád tak přišel o patnácté místo v absolutním pořadí a klesl v konečném hodnocení kategorie PWRC na čtvrté místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články