Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Sedm titulů má doma, v osmý doufá. Kopecký a jeho nový navigátor vyhlíží start v Sosnové

Domácí rallyoví jezdci se probouzejí z nuceného spánku. Už o tomto víkendu je čeká poněkud improvizovaná rallye v Sosnové. Do ní s novým spolujezdcem Janem Hlouškem vyrazí domácí suverén posledních let Jan Kopecký. Cíl pro následující měsíce je pro něj jasný: získat osmý titul.

Jan Kopecký
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

Pro rallyové závodníky půjde v Sosnové o letošní premiéru. "Těším se moc. Pro nás půjde o ověření funkčnosti komponentů a techniky, zda fungují tak, jak mají," říká o prvních závodech Kopecký. Ten v posledních dnech oznámil jednu velkou změnu: v autě ho doplní spolujezdec Jan Hloušek. 

Společně už závodili v závěru loňské sezony a Hloušek se osvědčil. "Dostal jsem od Honzy zprávu, že je volný. Neváhal jsem ani vteřinu a našli jsme společnou řeč. Ukázal se ve skvělé formě v závěru minulé sezony, kdy se mnou odjel dva závody MS," líčí sedminásobný domácí šampion. 

"Společné tréninky nejsou nutné, Honza ukázal, že má cit ve čtení i na naprosto neznámých tratích. V Sosnové to bude první trénink, pak nás čeká testování. Nejvíc nám pomůže, že letošní Bohemka má skoro stejnou trať jako minulý ročník," dodává Kopecký.

Je nám líto, video expirovalo.
Novým spolujezdcem Kopeckého v továrním týmu Škody je Hloušek

Sezona začne na okruzích v Sosnové

Start závodní sezony bude improvizovaný: v Sosnové se pojedou jen tři zkoušky, pořadatelé se pokusí soutěž udělat podnětnou i za ztížených podmínek. "Bude to taková zjednodušená rallye. Budou i různé konfigurace autodromu, aby to bylo zajímavé pro jezdce i fanoušky. Nekonečný počet variant, ale myslím, že se nám to podařilo docela zajímavě," líčí za pořadatele Jan Mochan.

A kdo může být favoritem? "Václav Pech je specialista, jeho zkušenostem se v Sosnové nikdo nevyrovná. Ale všichni budou sedět v autě po dlouhé době, takže uvidíme, jak to dopadne," myslí si Mochan. Jak ale dodává Kopecký, i on má s místem bohaté zkušenosti. "Areál také znám dobře, protože jsem tu začínal v motokárách," líčí.

Právě souboj Pech versus Kopecký může v Sosnové předznamenat průběh sezony. Oba totiž mají po sedmi titulech a jednu touhu: získat osmý. "Určitě to bude chtít utrhnout pro sebe, my jsme tu proto, abychom mu to překazili," usmívá se Kopecký, který je v posledních letech na domácích cestách suverénem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články