Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Schumacher se vrací do formule 1, nahradí Massu

Frankfurt - Sedminásobný šampion formule jedna Michael Schumacher se po tříleté pauze vrací do mistrovství světa. Německý pilot dnes na své internetové stránce potvrdil, že v kokpitu ferrari nahradí zraněného Brazilce Felipeho Massu. "Dnes jsem jednal s (představiteli týmu Ferrari) Stefanem Domenicalim a Lukou di Montezemolem a dohodli jsme se, že se začnu připravovat na závody místo Felipeho. Ačkoli jsem už kariéru ve formuli jedna před časem uzavřel, v této nešťastné situaci chci vyjádřit svou solidaritu s týmem," uvedl Schumacher.

Čtyřicetiletý Schumacher by se tak měl 23. srpna ve Valencii postavit na start Velké ceny Evropy, nejbližšího dílu MS. Poté je na programu letošního šampionátu ještě šest závodů.

Kariéru Schumacher ukončil v říjnu 2006, celkem v F1 absolvoval 250 závodů a připsal si 91 vítězství. Poté nejlepší pilot historie pracoval pro Ferrari jako poradce a vedle toho závodil na motocyklech.

Je nám líto, video expirovalo.
Petr Dufek v Událostech, komentářích

Osmadvacetiletý Massa se v budapešťské nemocnici zotavuje po havárii v sobotní kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska. Jeho návrat k závodům ještě v této sezoně považují lékaři za nepravděpodobný. Po operaci proražené lebky se Massa rychle zotavuje, momentálně už může sám vzpřímeně sedět a mluví. V úterý dokázal poprvé otevřít oteklé levé oko.


Schumachera čeká ještě krátká speciální příprava

Vedle dvojice testovacích jezdců stáje Luca Badoer, Marc Gené se hned od počátku začalo spekulovat o Schumacherově návratu. Slavný německý jezdec sice nejprve v rozhovoru pro časopis Bunte svůj comeback vyloučil, představitelé Ferrari ho ale dnes přemluvili, aby se po dobu Massovy rekonvalescence k závodům vrátil.

"V příštích dnech čeká Michaela speciální příprava, po jejímž skončení bude možné potvrdit jeho účast v šampionátu počínaje Velkou cenou Evropy," uvedla stáj v prohlášení. Podle některých pramenů se Schumacher stále ještě plně nezotavil z únorového zranění krku, který si pohmoždil po pádu při testování motocyklu na okruhu ve španělské Cartageně.

Valencijskou trať Schumacher vůbec nezná, neboť tamní závod byl zařazen do seriálu MS teprve vloni. Očekává se, že jeho senzační návrat zvedne novou vlnu zájmu mezi španělskými fanoušky, které by jinak od návštěvy okruhu mohla odradit absence Fernanda Alonsa kvůli trestu pro stáj Renault.

Některé z rekordů Michaela Schumachera:

Nejvíce světových titulů: 7

Nejvíce vítězství v seriálu formule jedna: 91

Nejvíce dojezdů na stupních vítězů: 154

Nejvíce získaných bodů v F1: 1369

Nejvíce vyhraných závodů v sezoně: 13 z 18 (2004)

Nejvíce stupňů vítězů v sezoně: 17 ze 17 (2002)

Nejvíce pole position: 68

Michael Schumacher
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články