Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Schumacher prý zraněného Massu nenahradí

Budapešť - Brazilský pilot formule 1 Felipe Massa by mohl být do deseti dnů propuštěn z nemocnice v Budapešti, kde se zotavuje po havárii v sobotní kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska. Podle šéflékaře Petera Bazsa se závodníkovi Ferrari po operaci proražené lebky daří uspokojivě a už nemusí být v umělém spánku. Jeho návrat k závodům ještě v této sezoně ovšem považují lékaři za nepravděpodobný. Ferrari proto hledá jeho zástupce, vysněný návrat Michaela Schumachera je ale nejistý.

Legendární německý pilot sice není podle své mluvčí Sabine Kehmové kategoricky proti, sám Schumacher v rozhovoru pro časopis Bunte ale comeback do formule 1 vyloučil. "K žádným vážným rozhovorům nedošlo, protože já jsem už rozhodnutý," prohlásil čtyřicetiletý sedminásobný šampion, který z F1 odešel v roce 2006. Podle Kehmové bude záležet především na Ferrari. "Když se Ferrari na Michaela obrátí, bude se tím zabývat," tvrdí.

Příští závod mistrovství světa se sice uskuteční až téměř za měsíc, 23. srpna ve Valencii, nikdo ale nečeká, že by byl Massa na start připraven. Ke slovu se tak možná dostane některý z dvojice testovacích jezdců Luca Badoer, Marc Gené.

Zatím není stále jisté, jaký je stav Massova levého oka, které bylo při nehodě zasaženo. Brazilského pilota zranila uvolněná pružina z vozu jeho krajana Rubense Barrichella ze stáje Brawn GP. Zrakový nerv je podle maďarských lékařů lehce poškozen, prognózu ale dělat nechtějí. Massa dnes podle Gazzetty dello Sport mohl oteklé oko poprvé otevřít. "Felipe levé oko otevřel a viděl nás," řekl doktor Dino Altmann, jenž se o brazilského jezdce stará. Nezaznamenal prý žádné výrazné poškození.

V noci na dnešek Massa nepodstoupil žádné další testy. Podle prohlášení Ferrari přinesla všechna dosavadní vyšetření negativní výsledky, což je dobrý signál. Spekuluje se i o jeho převozu na pařížskou kliniku k lékaři Gérardu Saillantovi, který se staral také o Michaela Schumachera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články