Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Šampionem starého kontinentu na ploché dráze je Lambert, Milík skončil desátý

Novým mistrem Evropy na ploché dráze je Brit Robert Lambert. Titul potvrdil vítězstvím v závěrečném měření sil pětidílného seriálu v Toruni. Stříbro získal dánský jezdec Leon Madsen, bronz Rus Grigorij Laguta. Václav Milík, vicemistr z roku 2016, obsadil v celkovém pořadí šampionátu desáté místo.

Úvod ME nejlépe vyšel Madsenovi. Dánský plochodrážník vyhrál tři závody, ale na titul z předloňského roku nakonec nenavázal. Do posledního klání v Toruni už nastupoval s dvoubodovým odstupem za vítězem z Hnězdna Lambertem a ztrátu nedokázal smazat.

V základní části toruňského závodu nasbírali Lambert i Madsen po 11 bodech a oba postoupili do finále: dvaadvacetiletý Brit z druhé pozice přímo, jeho dánský sok zvládl barážovou jízdu. Ve finále pak Lambert dominoval, Madsen se z posledního místa po startu probil alespoň na druhé. Třetí dojel v Toruni Fin Timo Lahti. Milík jednu jízdu vyhrál, ale v žádné další už nebodoval.

Celý pětidílný seriál ME se odjel v červenci na oválech v Polsku. Začal a skončil v Toruni, mezitím se závodilo v Bydhošti, Rybniku a Hnězdně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články