Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Šampion Hänninen pojede s podporou Škody MS v rallye

Mladá Boleslav - Tovární jezdec Škody a letošní šampion Intercontinental rallye challenge Juho Hänninen z Finska se v příštím roce představí v rallyeovém mistrovství světa. Oficiálně pojede v barvách týmu Red Bull Škoda společně s Hermannem Gassnerem mladším a budou bojovat o přední umístění v kategorii S-WRC. Nový tým vznikne spojením továrního týmu Škoda Motorsport, privátního týmu rakouského devítinásobného šampiona Raimunda Baumschlagera a Red Bullu.

"Jsme potěšeni, že můžeme přispět k dalšímu rozvoji projektu Fabia Super 2000. Zázemí týmu pod taktovkou Baumschlagera je pro nás zárukou profesionálního přístupu," uvedl šéf mladoboleslavského továrního týmu Michal Hrabánek.

Prioritou plnohodnotného továrního týmu Škoda Motorsport budou v příštím roce opět starty v seriálu IRC, který bude tradičně zahájen v Monte Carlu. V polovině ledna se v monackém knížectví představí Hänninen a Jan Kopecký. Pod hlavičkou týmu jsou přihlášeni i Belgičan Freddy Loix a Nicolas Vouilloz z Francie.

Hänninen se ale poté soustředí hlavně na mistrovství světa, podle Baumschlagera by se tým měl představit asi na sedmi soutěžích. "Mám s ním výborné zkušenosti jako s testovacím pilotem a člověkem. Jsem přesvědčen, že s ním můžeme myslet na nejvyšší příčky. Hermann Gassner má vedle Juha výbornou možnost růstu a učení se, a to jak při testování, tak v závodech," uvedl rakouský závodník a úspěšný manažer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články