Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Salač zajel v Le Mans nejhorší kvalifikační výsledek sezony, odstartuje ze sedmé řady

Filip Salač nenavázal v kvalifikaci na motocyklovou Velkou cenu Francie na výkony z pátečních tréninků a do nedělního závodu Moto3 odstartuje ze sedmé řady. Osmnáctiletý jezdec dnes na slavném okruhu v Le Mans obsadil 21. místo, což je jeho nejhorší kvalifikační výsledek v sezoně.

Jezdec Rivacold Snipers Team Filip Salač
zdroj: Oficiální stránka facebooková stránka Filipa Salač

V pátek se Salač blýskl nejrychlejší kombinací časů, ale dnešní třetí trénink, v němž závodníci zajížděli nejlepší výsledky, mu nevyšel. Člen týmu Rivacold Snipers jezdící na hondě byl až sedmadvacátý a musel už do první kvalifikace. V ní Salač obsadil sedmou pozici a postup do druhé kvalifikační části mu unikl o tři místa a zhruba tři desetiny sekundy. Svou první pole position v sezoně vybojoval Španěl Jaume Masiá.

"Ve třetím tréninku jsem to docela dobře rozjel, pohyboval jsem se kolem pátého, šestého místa, pak ale přišla penalizace, po které jsem nemohl jet posledních patnáct minut, a závěr je samozřejmě nejdůležitější z celého tréninku," uvedl Salač, jenž společně s dalšími třemi jezdci pykal za porušení pravidel v předchozí Velké ceně Katalánska.

"V kvalifikaci jsem se snažil vyjet co nejdřív, abych zajel rychlé kolo sám, ale šéfmechanik dal pokyn, ať ještě jedno kolo počkám. Je to škoda, protože pak ještě byla komplikace se zpomalením jezdců žlutou vlajkou, a když už se mi podařilo to konečně rozjet, hned v prvním esíčku spadl přede mnou Antonelli. Hrozně mě to mrzí, protože i po včerejšku v sobě cítím dobrý rytmus," dodal jediný český účastník mistrovství světa.

V královské MotoGP získal pole position domácí favorit Fabio Quartararo na yamaze. Lídra šampionátu v první řadě doplní Australan Jack Miller a Ital Danilo Petrucci.

První ze dvou závěrečných závodů Světového poháru kategorie MotoE vyhrál Španěl Jordi Torres a před nedělním finále sezony elektrických motocyklů má v čele pořadí výrazný náskok 18 bodů. Český účastník seriálu Jakub Kornfeil dojel předposlední –⁠ třináctý.

Kvalifikace na Velkou cenu Francie, závod MS silničních motocyklů v Le Mans:

Moto3: 1. Masiá (Šp./Honda) 1:41,399, 2. Arenas (Šp./KTM) -0,020, 3. McPhee (Brit./Honda) -0,447, ...21. Salač (Honda) nepostoupil do druhé části kvalifikace.

Moto2: 1. Roberts (USA/Kalex) 1:36,256, 2. Lowes (Brit./Kalex) -0,087, 3. Gardner (Austr./Kalex) -0,193.

MotoGP: 1. Quartararo (Fr./Yamaha) 1:31,315, 2. Miller (Austr./Ducati) -0,222, 3. Petrucci (It./Ducati) -0,359.

MotoE - první závod: 1. Torres (Šp.) 8:43,391, 2. Di Meglio (Fr.) -0,116, 3. Tuuli (Fin.) -0,557, ...13. Kornfeil -23,207.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články