Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Salač oželí podnik ve Valencii, v tréninku měl pád a poranil si hrudník

Motocyklový jezdec Filip Salač zažil bolestivý pád v tréninku na Velkou cenu Valencie. Při nehodě si poranil hrudník a ve víkendovém závodě mistrovství světa bude chybět.

Filip Salač
zdroj: ČTK/EFE/ autor: Román Ríos

Osmnáctiletý český reprezentant havaroval v dopoledním tréninku, ve kterém stihl odjet jen tři kola, a uzavřel výsledkovou listinu. Po nehodě skončil na vyšetření v lékařské klinice na okruhu.

Jediný český účastník MS, jenž startuje v kategorii Moto3, odpoledne na svém instagramovém účtu oznámil, že má poraněný hrudník a ve Velké ceně nebude pokračovat. "Jsem víceméně v pořádku, jen mě hodně bolí hrudník," napsal Salač ještě předtím, než potvrdil svůj konec ve španělském závodě.

Později přiznal, že si z nehody moc nepamatuje. "Hodně jsem se uhodil i do hlavy, moc si toho tedy nevybavuji. Mám silně naražená žebra, ale zlomená nejsou. Při vyšetření na CT byla zjištěna voda a krev v plicích," uvedl v tiskové zprávě. "Čeká mě hrudní drenáž. Děkuji všem za zprávy, snad budu brzy v pořádku," vzkázal z nemocnice člen týmu Rivacold Snipers.

Rodák z Mladé Boleslavi v dosavadním průběhu sezony získal 30 bodů a v průběžném pořadí mu patří 21. místo. Nejlepším Salačovým výsledkem je osmé místo z úvodního závodu v Kataru.

Tréninky na Velkou cenu Valencie:

Moto3: 1. Arbolino (It./Honda) 1:38,413, 2. Masiá -0,066, 3. García (oba Šp./Honda) -0,083, ...31. Salač (ČR/Honda) -2,868.

Moto2: 1. Navarro (Šp./Speed Up) 1:34,855, 2. Marini (It./Kalex) -0,025, 3. Di Giannantonio (It./Speed Up) -0,038.

MotoGP: 1. Miller (Austr./Ducati) 1:31,541, 2. Nakagami (Jap./Honda) -0,091, 3. Bagnaia (It./Ducati) -0,120.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články