Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Salač na okruhu Le Mans odstartuje až z osmé řady, Ducatti dominovalo MotoGP

Jediný český zástupce v šampionátu silničních motocyklů Filip Salač odstartuje do zítřejší Velké ceny Francie na okruhu v Le Mans až z osmé řady. Dvacetiletý závodník zde vloni, ještě v kategorii Moto2, obsadil druhé místo. V nejvyšší kategorii MotoGP byli nejrychlejší jezdci továrního týmu Ducati Bagnaia s Millerem. 

Salačovi se po přestupu do silnější třídy podařilo postoupit do druhé části kvalifikace pro 18 nejrychlejších pouze v zahajovací Grand Prix Kataru. V následujících šesti Velkých cenách včetně té aktuální byla jeho maximem první kvalifikace. Třiadvacáté místo je Salačovo nejhorší v sezoně, zajel ho už v Indonésii a Argentině. Pole position vybojoval loňský mistr světa Moto3 Pedro Acosta ze Španělska.

V královské MotoGP odstartuje podruhé za sebou z prvního místa Ital Francesco Bagnaia s ducati, jenž si před dvěma týdny v Jerezu dojel z pole position pro první výhru v sezoně.

Číslo "Doktora"

Vedení šampionátu MotoGP vyřadí z užívání číslo 46, jež je neodmyslitelně spjato s devítinásobným mistrem světa Valentinem Rossim. Ceremonie se uskuteční za dva týdny během Rossiho domácí Velké ceny Itálie v Muggelu.

Třiačtyřicetiletý Rossi ukončil úspěchy ověnčenou kariéru v mistrovství světa silničních motocyklů loni. Během čtvrtstoletí závodů Grand Prix získal devět titulů, včetně sedmi v nejsilnější kategorii, vyhrál 115 Velkých cen a připsal si 234 umístění na stupních vítězů.

Fanoušky milovaný showman s přezdívkou "Doktor" přesedlal po konci motocyklové kariéry na čtyři kola a závodí v evropské sérii sportovních vozů GT World Challenge. Jeho tým VR46 letos debutuje v MotoGP.

Kvalifikace na Velkou cenu Francie, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Le Mans:

Moto3: 1. Foggia (It./Honda) 1:41,621, 2. Suzuki (Jap./Honda) -0,151, 3. Masiá (Šp./KTM) -0,157.

Moto2: 1. Acosta (Šp./Kalex) 1:35,803, 2. Dixon (Brit./Kalex) -0,118, 3. A. Fernández (Šp./Kalex) -0,160, ...23. Salač (ČR/Kalex) nepostoupil do druhé kvalifikace.

MotoGP: 1. Bagnaia (It./Ducati) 1:30,450, 2. Miller (Austr./Ducati) -0,069, 3. A. Espargaró (Šp./Aprilia) -0,159.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články