Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Salač letos zajel nejlepší kvalifikaci, v Barceloně byl sedmý

Filip Salač odstartuje do nedělní Velké ceny Katalánska silničních motocyklů ze sedmého místa, v Barceloně zajel nejlepší kvalifikační výsledek v sezoně. Rychlé závěrečné kolo vyneslo českému jezdci posun do třetí startovní řady závodu třídy Moto3, dosud bylo jeho letošním maximem desáté místo v kvalifikaci Grand Prix San Marina.

Jezdec Rivacold Snipers Team Filip Salač
zdroj: Oficiální stránka facebooková stránka Filipa Salač

"Podařilo se mi zajet docela slušné kolo, i když to mohlo být ještě o kousek lepší. Ale jsem rád, že to dopadlo, moje druhá nejlepší kvalifikace v životě a nejlepší v letošní sezoně. Takže určitě jsem spokojen a myslím, že to je super výchozí pozice na zítra," uvedl Salač, jenž loni ve Valencii startoval z šesté pozice.

Nejrychlejším jezdcem Moto3 byl Ital Tony Arbolino, do první řady se vedle něho postaví Španěl Raúl Fernández a Gabriel Rodrigo z Argentiny. Salač, jenž je v průběžném pořadí šampionátu až dvacátý, ztratil na vítěze kvalifikace 942 tisícin sekundy.

V královské kubatuře MotoGP vybojoval první pole position v kariéře Ital Franco Morbidelli. Druhé místo v kvalifikaci obsadil jeho stájový kolega z týmu Petronas Francouz Fabio Quartararo.

Valentino Rossi oslavil podpis nové smlouvy na příští sezonu, v níž si vymění místo právě s Quartararem, třetí příčkou. Z první řady odstartuje poprvé v sezoně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články