Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Salač byl v úvodních trénincích Velké ceny v Brně až 26., nejrychleji jel Rodrigo

Filip Salač obsadil až 26. místo v úvodních trénincích na Velkou cenu České republiky v Brně. Jediný Čech na startu závodu mistrovství světa byl dopoledne dvacátý, v odpolední části si o jedno místo pohoršil, v kombinaci časů na tom byl ale ještě hůře. Osmnáctiletý pilot zajel čas 2:10,327 a za nejrychlejším Argentincem Gabrielem Rodrigem zaostal o 1,715 sekundy.

zdroj: Oficiální stránka facebooková stránka Filipa Salač

Salač si nejrychlejší čas připsal v předposledním kole dopoledne, v odpolední části jako většina soupeřů zajížděl pomalejší časy. 

"Trať byla teplejší a i výkony motorek se v horku snižují. Já jsem udělal zásadní chybu a čekal jsem, že odpoledne nebude teplota tak hrozná a šetřil jsem si měkké gumy na odpoledne, což ostatní neudělali. Myslel jsem si, že bude trať více nagumovaná, bude to více držet, ale nebylo to správně," přiznal Salač.

Z elitní desítky se ve druhém tréninku zlepšil jen Španěl Jaume Masiá, jenž ale dopoledne upadl. Lídr kategorie Moto3 Albert Arenas ze Španělska byl dnes osmý.

Je nám líto, video expirovalo.
Salač obsadil v trénincích na Velkou cenu ČR až 26. místo

V MotoGP byl nejrychlejší vítěz dosavadních dvou závodů MS Fabio Quartararo z Francie, který zajel první čas až v posledním kole obou tréninků. Druhý Ital Franco Morbidelli za ním ale zaostal jen o sedm tisícin sekundy a ještě další dva soupeři se vešli do jedné desetiny.

"Pozitivní je, že jednotlivá kola máme velmi rychlá, ale musíme zapracovat na tempu. Vím, v čem je problém, takže ho můžeme odstranit," řekl Quartararo, jenž na trati dával gesty najevo nespokojenost.

Závodní víkend již skončil pro Itala Francesca Bagnaiu, který si zlomil nohu a musel do nemocnice. "Podle rentgenových snímků má zlomenou holenní kost. Ještě jej čeká magnetická rezonance, abychom věděli, jak jsou na tom vazy. Poté se rozhodneme, jak a kdy jej budou operovat," řekl šéf týmu Pramac Ducati Francesco Guidotti. Je tak prakticky jisté, že Bagnaia nepojede ani za týden v Rakousku, kde seriál MS pokračuje.

V Moto2 se vstup do závodního víkendu nejvíce vydařil Britovi Samu Lowesovi, který nejlepší čas zajel v dopolední části. Lídr šampionátu Tecuja Nakašima z Japonska byl šestý.

Čtvrtý díl světového šampionátu se koná na jihu Moravy poprvé v historii bez přítomnosti diváků. Druhé tréninky odpoledne ještě čekají jezdce Moto2 a MotoGP. Kvalifikace jsou na programu v sobotu, hlavní závody v neděli.

Úvodní tréninky na Velkou cenu České republiky, závod mistrovství světa silničních motocyklů (kombinace časů ze dvou tréninků):

Moto3: 1. Rodrigo (Arg./Honda) 2:08,612, 2. Toba (Jap./KTM) -0,106, 3. Fernández (Šp./KTM) -0,227, ...26. Salač (ČR/Honda) -1,715.

MotoGP: 1. Quartararo (Fr./Yamaha) 1:56,502, 2. Morbidelli (It./Yamaha) -0,007, 3. Oliveira (Portug./KTM) -0,048.

Moto2: 1. Lowes (Brit./Kalex) 2:02,480, 2. Bastianini (It./Kalex) -0,209, 3. Marini (It./Kalex) -0,319.


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články