Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Salač bude i příští sezonu jezdit v Moto2 za tým Gresini

Filip Salač už ví, jak naloží s příští sezonou. Startovat tak stále bude v mistrovství světa ve třídě Moto2 za tým Gresini Racing. Dvacetiletý závodník přestoupil do italské stáje před letošní sezonou ze slabší kategorie Moto3 a v dosavadních čtrnácti Velkých cenách získal 21 bodů.

"Jsem opravdu rád, že mohu pokračovat ve své cestě s týmem Gresini Racing v roce 2023. Letos jsme odvedli skvělou práci a vytvořili si dobrý vztah. Jsme profesionálové a navzájem se plně respektujeme," uvedl Salač.

Doufá, že v příštím roce dosáhne dobrých výsledků. "Budeme spolu druhý rok a cílem bude pohybovat se vepředu," podotkl jediný český zástupce v MS, jehož letošním maximem je deváté místo ze Silverstone.

Salač startuje pravidelně ve světovém šampionátu od roku 2019, loni byl ve třídě Moto3 celkově šestnáctý. Dosavadním kariérním maximem rodáka z Mladé Boleslavi je loňské druhé místo z Le Mans.

Novým týmovým kolegou Salače bude v příštím roce Španěl Jeremy Alcoba. Juniorský mistr světa z roku 2019 v letech 2020 a 2021 hájil barvy stáje Gresini ve třídě Moto3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články