Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sáblíková zkusila formuli, touží překonat 300 km/h

Brno – Martina Sáblíková miluje rychlost nejenom na bruslích. Na Masarykově okruhu v Brně si včera vyzkoušela hodně silný závodní vůz. V budoucnu by na stejném místě navíc chtěla atakovat svůj vlastní rychlostní rekord.

Martina Sáblíková usedá do formule
zdroj: ČT24

Čtyřiadvacetiletá letošní dvojnásobná mistryně světa si nejprve vyzkoušela vůz Radical jako spolujezdkyně závodníka Radka Bareše, pak už ale usedla za volant a tři sta koní uvedla do provozu sama. "Ze začátku jsem se hodně bála, protože jsem to auto řídila poprvé v životě, ale potom už to bylo lepší," prozradila Sáblíková.

Svůj rychlostní rekord za volantem 295 km/h sice nepřekonala, na rovince vytáhla nejvíce zhruba 200 km/h, přesto musela odpovídat na dotazy, zda nechce kromě kola a bruslí zkusit také závody na okruzích. "V nejbližších dvou nebo třech letech asi ne, ale pak kdo ví. Možná by mě to i lákalo. Možná bych si chtěla překonat rekord a jet přes 300 km/h," uvedla Sáblíková.

Její trenér Petr Novák zůstal při hodnocení nekompromisní. "Držela z mého pohledu docela dobrou stopu v zatáčkách, ale stejně jako když jede na bruslích světový rekord, říkám: 'Hele, mohlo to být ještě lepší,'" prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sáblíková na Masarykově okruhu
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články