Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

S Kopeckým jsme tak těsně nejeli léta. Snad to zopakujeme na Valašce, doufá Pech

Václav Pech vtrhl do letošních rallyeových závodů jako vítr. Vyhrál nervydrásající duel se svým velkým rivalem Janem Kopeckým a ovládl slavnou Bohemku. Nyní jej čeká další zvučný podnik. S čím vstupuje domácí matador do Valašské rallye?

Václav Pech
zdroj: ČTK autor: Vít Černý

Český šampionát začal v nejisté sezoně na Bohemce, kde diváci mohli sledovat neobyčejně strhující a těsný duel mezi Pechem a Janem Kopeckým. Nakonec rozhodlo pouhopouhých šest vteřin - ve prospěch Pecha. "Tak těsný souboj jsme zažili asi po pěti letech," přiznává velezkušený jezdec.

"Končili jsme dvě, tři, čtyři desetiny od sebe. Byl to boj natvrdo. Čekal jsem, že někdo udělá chybu. Nakonec jsme to dovezli takhle do cíle, což pro nás po sportovní stránce bylo fantastické," dodává Pech, který se letos vrátil za volant WRC speciálu. "Jsem rád, že jsme na Bohemce zazlobili. Vyšlo nám, na co jsme sáhli," připouští.

Souboje s Kopeckým svádí po celou svou kariéru. "Rivalita je mezi námi celý život, někdy od roku 2001. Převažuje pořád, a čím víc si šlapeme na záda, tím je větší. Ale kamarádi jsme, doufám, pořád velcí," usmívá se vítěz Rallye Bohemia. Další triumf bude moci přidat na Valašské rallye.

Ta letos však proběhne na velmi odlišné trati, než kterou mohou příznivci znát z let minulých. "Tratě jsou kompromisem toho, co bylo možné. Jsou úplně jiné, ale jde o výsledek kompromisu. Jsou tam fragmenty našich obvyklých zkoušek," popisuje komplikace při plánování letošního ročníku hlavní organizátor Jaromír Tomaštík.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články