Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Rozpálené stroje a žhavé dívky versus studená neděle

Brno – Velká cena České republiky v Brně patří již tradičně k ozdobám celého kolotoče Mistrovství světa MotoGP a to se potvrdilo i tentokrát. I když počasí fanouškům a závodníkům tolik nepřálo a Brno zkrápěl od rána déšť, cestu na oblíbený Masarykův okruh si našlo 139 232 lidí. O skvělé atmosféře a dramatických závodech svědčí fotky Davida Soeldnera z brněnského zákulisí.

Každoroční vrchol motoristické sezony na Masarykově okruhu je minulostí. Přinesl atraktivní podívanou, a to přesto, že mu nepřálo počasí. Vždyť na dopolední zahřívací jízdy se scházeli diváci z okolních kempů s deštníky nad hlavou. Parkoviště aut i motocyklů, stejně jako některé přístupové cesty na tribuny byly rozbahněny. A stráně kolem členité trati mokré a studené. Přesto se obecenstvo rozehřálo třemi mimořádně napínavými závody, do jejichž průběhu v kategorii Moto3 výrazně zasáhli i čeští jezdci Kornfeil a Popov.

Pastvou pro oči ale byla i napínavá přetahovaná mezi španělskými „toreadory“ Lorenzem a Pedrosou v posledním okruhu královské třídy MotoGP. A po pěti letech projel cílem na domácí Grand Prix i Karel Abraham.

Komu snad nestačily dramatické souboje na asfaltu, jistě ho rozehřály pohledy na sličné dívky z paddocku, prokazující v chladném větru náležitou otužilost. Teplota vzduchu i asfaltu tentokrát nepřesáhla 17 stupňů Celsia. A ještě jedna významná statistika. Během víkendu si cestu na brněnský okruh našlo 212 303 diváků. Z toho 139 232 v neděli. O 16 tisíc méně na samotné závody a o 26 tisíc na celý program včetně tréninků a kvalifikace než před rokem. Pořadatelé byli přesto spokojeni. A v podstatě nejen oni.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články