Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Rozježděnost chybí, ale snad zrychlíme. Pech znovu vyráží do boje o nejvyšší příčky

V loňské sezoně se po šesti letech Václav Pech vrátil na domácí rallyeový trůn. Svou pozici chce s vozem Ford Focus WRC letos obhájit. Pech znovu před víkendovým startem Valašské rallye patří k hlavním favoritům šampionátu. Hlavním soupeřem by mu měl být Jan Kopecký.

Václav Pech s Petrem Uhlem
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Samozřejmě že budeme chtít bojovat o nejvyšší příčky, ale jak to opravdu bude, to nikdo neví. Doufám, že jsme připraveni a oproti loňsku jsme nezpomalili. Snad i zrychlíme, i když nevím, zda hned teď na prvním závodě, protože to bude chtít najet nějaké kilometry a opět si zvyknout na auto. Doufám, že budeme dostatečně rychlí, abychom bojovali o přední místa," řekl Pech.

Čtyřiačtyřicetiletý jezdec počítá s tím, že na začátku sezony se na jeho výkonech může projevit dlouhá závodní pauza. Loňská zkrácená sezona totiž skončila již v září. "Dělali jsme všechno pro to, abychom byli připravení dobře, ale přece jen musím říct, že jsme malinko nervózní v tom smyslu, že jsem dlouho nezávodil a chybí taková rozježděnost v závoďáku. Vjem z rychlosti a brzdění," přiznal Pech.

Je nám líto, video expirovalo.
Valašská rallye odstartuje letošní sezonu

Osminásobný český šampion před Valašskou rallye stihl jen v úterý krátký test zaměřený na "rozjetí". "Ale byl jsem malinko překvapený, jak auto jede. Nemám to pod zadkem po takové době," řekl Pech.

Větší přípravu neabsolvoval z ekonomických důvodů, ale i proto, že do poslední chvíle nebylo jisté, že se první rallye domácí sezony s ohledem na pandemii koronaviru pojede v plánovaném termínu.

"V mezidobí pořádně testovat nejde. Vždy je to před začátkem sezony. Ale tím, že je to v této špatné době a do poslední chvíle nebylo jasné, že se Valaška pojede, to nešlo. Vlastně ještě minulý týden to bylo s otazníkem. Přípravy tak nebyly v plném proudu. Až koncem minulého týdne jsme se do toho pustili naplno," uvedl Pech.

V předešlé sezoně se z českého šampionátu odjely kvůli koronaviru jen tři soutěže. Pech věří, že letos bude situace lepší. "Myslím si, že když se sezona odstartuje v původním termínu, v této nejtěžší době, tak pak už to jednotliví pořadatelé odjedou bez dalšího odsouvání. Další závod má být začátkem května, to už snad bude teplo a virus snad bude na dovolené," přál si Pech s nadsázkou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články