Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Rozdýchávám to, přiznává mistr světa v motokárách Hájek

Patrik Hájek se stal jako první Čech mistrem světa v motokárách. V belgickém Genku vyhrál všechny tři rozjížďky a finále ovládl způsobem start-cíl. Stal se šampionem v nejprestižnější světové motokárové kategorii KZ.

Je nám líto, video expirovalo.
Hájek se v Genku stal prvním českým mistrem světa v motokárách

Ve finálovém závodě soupeři ztratili s českým jezdcem záhy kontakt a Hájek si rychle vybojoval náskok kolem dvou sekund na druhého v pořadí Švéda Ricka Dreezena. Svou převahu s mírnými výkyvy udržoval až pod cílovou šachovnicovou vlajku.

"Rozdýchávám to, trvá mi to, ale je to úžasný pocit. Všechno si tady úžasně sedlo. Mám tím na mysli moji připravenost, skvěle nachystaná motokára a skvělá trať, která patří k mým oblíbeným," uvedl Hájek, který v Genku získal i jeden ze tří titulů vicemistra Evropy.

"Titul pro mě znamená, že jsem si splnil sen. Když jsem byl malý, tak bych si nikdy nedokázal představit, že budu mistrem světa v motokárách. Byl to super zážitek, ale pořád mi to ještě úplně nedošlo, co se vlastně stalo," řekl.

"Mám asi největší radost ze všech, protože to, co se nám povedlo, je něco neuvěřitelného a všem, kteří za mnou stojí, za to patří poděkování. Ten titul vyvažuje snahu, odříkání a vše, co za tím je, což si možná ani nikdo mimo motokáry neumí pořádně představit," prohlásil.

Pražský jezdec se soustředil hlavně na start. "Podařilo se mi zvládnout klíčový manévr a pak už to bylo o tom, abych neudělal chybu. Snažil jsem se soustředit na jízdu do poslední chvíle, ale v hlavě mi pořád běhaly myšlenky, aby nepřišel defekt gumy nebo jiný technický problém. Už několikrát v kariéře se mi stalo, že mi životní jízda nevyšla," dodal Hájek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články