Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Rovanperä udržel vládu nad světovu rallye i v Portugalsku

Kalle Rovanperä kraluje automobilovým soutěžím. Finský pilot vyhrál v mistrovství světa v rallye třetí závod za sebou. Tentokrát na něho nestačil nikdo v Portugalsku, kde za sebou nechal Elfyna Evanse o 15 sekund a upevnil si průběžné vedení v šampionátu. Třetí Španěl Dani Sordo s hyundaiem měl už více než dvouminutovou ztrátu.

Je nám líto, video expirovalo.
Kalle Rovanperä kraloval i Portugalské rallye

Rovanperä ještě na počátku víkendu ztrácel na Evanse téměř 20 sekund, pak ale náskok vicemistra světa stahoval a v předposlední sobotní rychlostní zkoušce se dostal před něj. V poslední etapě pak šestisekundový odstup v dešti a mlze ještě navýšil, pomohly mu k tomu i tři vyhrané erzety. V průběžném pořadí MS vede před Belgičanem Thierrym Neuvillem už o 46 bodů.

"Podmínky byly chvílemi velmi složité, ale auto jelo perfektně jako vždycky," pochvaloval si na webu MS jednadvacetiletý Fin, který se letos radoval z vítězství i ve Švédsku a v Chorvatsku. "Klobouk dolů před Kallem. Na jednu stranu jsme zklamaní, na druhou stranu je příjemné být tady zase na pódiu," řekl Evans, který v Portugalsku triumfoval vloni.

Ještě těsnější byl souboj o třetí místo, který pro sebe nakonec o dvě sekundy rozhodl Sordo. V poslední rychlostní zkoušce předčil Japonce Takamota Kacutu, který mohl na portugalské šotolině potvrdit nadvládu Toyoty.

Martin Prokop při letošním debutu v mistrovství světa hájil v závěrečné zkoušce sedmnácté místo. Jeho mladý krajan Erik Cais nabral velkou ztrátu po pátečním odstoupení a pohyboval se v páté desítce výsledkové listiny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články