Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rovanperä si vyzkoušel šumavský asfalt, druhý titul chce získat už před Japonskou rallye

Dva týdny před startem Středoevropské rallye si lídr mistrovství světa Kalle Rovanperä z Finska vyzkoušel, jaké podmínky jej při historické premiéře na českém území čekají. S dalšími členy továrního týmu Toyota minulý týden na Strakonicku absolvoval tradiční předzávodní test. Třiadvacetiletý Seveřan věří, že příští týden bude slavit obhajobu titulu, dvě rallye před koncem seriálu má na druhého Elfyna Evanse z Velké Británie náskok 31 bodů. Přímý přenos úvodních rychlostních zkoušek sledujte ve čtvrtek 26. října od 12:30 a 18:00 na ČT sport a ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Rovanperä si vyzkoušel šumavský asfalt

"Bylo to dobré, celý den se auto zlepšovalo, takže teď cítíme hodně sebevědomí. Udělali jsme všechno, co jsme chtěli. Od závodu si hodně slibujeme," uvedl Rovanperä.

V minulých dnech testovali v Česku i další účastníci MS včetně třetího muže průběžného pořadí Belgičana Thierryho Neuvillea.

Rovanperä stejně jako jeho týmový kolega Evans a osminásobný světový šampion Sébastien Ogier z Francie k testu využili tříkilometrový úsek mezi Mečichovem a Čečelovicemi.

"Asfalt je pěkně hladký, ale bude to náročné, protože se podmínky kvůli počasí mohou měnit," podotkl Rovanperä, kterého čeká 60. start v mistrovství světa.

Věří, že mu podmínky na Středoevropské rallye budou svědčit. "Sedí to tady mému stylu jízdy, navíc to bude pro všechny nové a stejné, takže to je velká výzva," uvedl Rovanperä, který obhájí titul, pokud si před závěrečnou Japonskou rallye udrží stávající náskok v čele MS.

"Bude to zcela jistě těsnější souboj než loni, ale určitě pro to udělám maximum a doufám, že budu mistr světa už po tomhle závodu," přál si.

Pro Rovanperäho nebyla návštěva Česka první, v letech 2018 a 2019 byl členem továrního týmu Škoda Motorsport a vyhrál například Rallye Bohemia.

"Líbí se mi tu. Jsem rád, že jsem opět tady," řekl Fin, který s vozem Škoda Fabia R5 ovládl před čtyřmi lety kategorii WRC2.

Středoevropská rallye se uskuteční od 26. do 29. října. Na českém území se pojede ve čtvrtek a v pátek, slavnostní start dvanáctého dílu seriálu MS se uskuteční na Hradčanském náměstí v Praze. V sobotu bude soutěž pokračovat v Rakousku a v neděli vyvrcholí v Německu. Centrum soutěže bude v Pasově.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články