Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rovanperä již vede rallye Polsko, před nedělním závěrem má náskok deset vteřin

Úřadující dvojnásobný šampion se po druhé etapě Polské rallye vyhoupl do čela jezdců. Fin Kalle Rovanperä přitom do závodu zasáhl na poslední chvíli za zraněného stájového kolegu Francouze Sébastiena Ogiera. Po 15 rychlostních zkouškách vede téměř o deset sekund před Norem Andreasem Mikkelsenem z týmu Hyundai.

Je nám líto, video expirovalo.
Rovanperä je v čele Rallye Polsko

Martin Prokop, který bojuje o body do kategorie WRC2, je celkově na 21. místě. O 13 příček níž je Jan Černý startující v kategorii WRC3.

Rovanperä, jenž letos neabsolvuje všechny soutěže, byl po pátku druhý s minimálním odstupem na Mikkelsena. Dnes Fin vyhrál na mimořádně rychlých šotolinových tratích v severním Polsku šest ze sedmi erzet a posunul se do čela. Třetí je Brit Elfyn Evans rovněž na toyotě.

Polská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích – po 2. etapě:

1. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) 2:00:44,0, 2. Mikkelsen, Eriksen (Nor./Hyundai i20)-9,4, 3. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) -16,1, 4. Fourmaux, Coria (Fr./Ford Puma) -37,0, 5. Sesks, Francis (Lot./Ford Puma) - 58,2, 6. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) -58,3, ...21. Prokop, Ernst (ČR/Škoda Fabia Rally2) -9:36,7, 34. Černý, Krajča (ČR/Ford Fiesta Rally3) -21:55,5.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články