Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rosberg znovu v Suzuce vyhrál kvalifikaci, Hamilton je však blízko

Suzuka (Japonsko) – Kvalifikace na Velkou cenu Japonska má potřetí v řadě stejného vítěze. Na okruhu v Suzuce se jím stal Nico Rosberg, který tentokrát porazil svého kolegu z Mercedesu Lewise Hamiltona o třináct tisícin sekundy. Německý pilot bude doufat, že se nezopakuje trend z posledních dvou let. Kvalifikaci sice shodně vyhrál, v cíli byl ale v obou případech dříve Hamilton.

Nico Rosberg na okruhu v Suzuce
zdroj: ČTK/imago sportfotodiens

Další dvě místa na trati vybojovali piloti Ferrari Kimi Räikkönen z Finska a Sebastian Vettel z Německa. Čtyřnásobný vítěz japonské Grand Prix Vettel ale bude startovat až ze čtvrté řady kvůli trestu za způsobení kolize v předchozím závodě v Sepangu. Díky jeho penalizaci se před něj posunuli piloti Red Bullu Max Verstappen a Daniel Ricciardo a také Sergio Pérez z Force India.

Rosberg zatím víkendovému dění dominuje, před ziskem 30. pole position v kariéře vyhrál v Suzuce i všechny tři tréninky. V 17. závodě sezony může navýšit na trojnásobného mistra světa Hamiltona náskok v čele šampionátu, který po Britově smůle s porouchaným motorem v předchozím závodě v Malajsii činí 23 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Rosberg opanoval kvalifikaci na VC Japonska

"Historie už ukázala, že není nutné startovat z pole position, aby tu člověk vyhrál," řekl Hamilton po kvalifikační porážce v přepočtu o pouhých 82 centimetrů. Rosberg tuší, že k triumfu v závodě povede ještě dlouhá cesta. "Musí se to všechno sejít. Ale víkend zatím probíhá dobře a mám tu z toho dobrý pocit," řekl lídr šampionátu.

Kvalifikace na Velkou cenu Japonska, závod mistrovství světa vozů formule 1:

1. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:30,647, 2. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,013, 3. Räikkönen (Fin./Ferrari) -0,302, 4. Vettel (Něm./Ferrari) -0,381, 5. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,531, 6. Ricciardo (Austr./Red Bull) -0,593, 7. Pérez (Mex./Force India) -1,314, 8. Grosjean (Fr./Haas) -1,314, 9. Hülkenberg (Něm./Force India) -1,495, 10. Gutiérrez (Mex./Haas) -1,900.

Pozn.: Vettel přijde na startu o tři pozice jako trest za způsobení kolize v předchozím závodě v Malajsii. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články