Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Rosberg opět prolétl kvalifikací, v Belgii vyrazí z pole position

Brusel – Šestou pole position v sezoně si vyjel Nico Rosberg. Německý pilot Mercedesu neměl konkurenci v kvalifikaci na Velkou cenu Belgie. V první řadě vedle něj na startu bude stát Max Verstappen z Red Bullu. 

Nico Rosberg
zdroj: Reuters autor: Yves Herman

Rosberg má ideální šanci poprvé v kariéře v Belgii zvítězit. Letos už tři z pěti pole position proměnil v triumf, ale v posledních dvou závodech před letní přestávkou naopak nejvýhodnější pozici na startu nezužitkoval. Verstappen s ním v kvalifikaci prohrál jen o 149 tisícin sekundy a ve Spa má nejmladší vítěz závodu v historii F1 extra motivaci, protože se v Belgii narodil a je to pro něj domácí závod. "Pořád to může být lepší. Jsme ale rádi, že jsme tak blízko," řekl Verstappen." Jsem rád, že jsem před domácím publikem předvedl tak dobrý výkon," dodal.

Druhou řadu obsadili piloti Ferrari Kimi Räikkönen, který ovládl dopolední třetí trénink, a Sebastian Vettel. Naopak Lewis Hamilton odstartuje z posledního místa, neboť použil z taktických důvodů nové díly motoru nad rámec povoleného počtu. Na chvostu startovního pole mu bude dělat společnost Fernando Alonso, který v kvalifikaci jako jediný nezaznamenal žádný změřený čas.

"Udělám, co budu moct, ale překvapilo by mě, kdybych se propracoval až na pódium. V tom horku a v hustším provozu budou rychleji odcházet pneumatiky. Nebude to jednoduchý den," řekl Hamilton. O vedení v MS nepřijde, pokud neskončí hůře než sedmý.

Kvalifikace na Velkou cenu Belgie, závod mistrovství světa vozů formule 1 ve Spa-Francorchamps:

1. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:46,744, 2. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,149, 3. Räikkönen (Fin./Ferrari) -0,166, 4. Vettel (Něm./Ferrari) -0,364, 5. Ricciardo (Austr./Red Bull) -0,472, 6. Pérez (Mex./Force India) -0,663, 7. Hülkenberg (Něm./Force India) -0,799, 8. Bottas (Fin./Williams) -0,868, 9. Button (Brit./McLaren) -1,370, 10. Massa (Braz./Williams) -1,519. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články