Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Revival rallye – setkání legendárních vozů i závodníků

Praha – Letošní ročník Revival rallye Praha se dá bez nadsázky označit jako rallye legend. Ty jsou na trati nejen v podobě slavných závodníků za volanty, ale zároveň i ve formě speciálů, které kralovaly i závodům mistrovství světa.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Revival rallye jsou k vidění legendární vozy

Davy fanoušků obdivovaly nejen na slavnostním startu Revival rallye legendární vozy Lancia, které kralovaly v osmdesátých letech světovému šampionátu a dodnes dokážou jezdit velice rychle. S jedním z těchto strojů startoval v roli spolujezdce svého syna Dakarský harcovník Jiří Moskal. "Auto se mi zalíbilo, protože jsem řadu let prodával italské vozy. Tahle Lancia a tento model byl kdysi mistrem světa. Tak jsem si řekl, proč ne," pronesl Moskal.

V Revival rallye se ale proti silným speciálům postavili i soupeři s mnohem slabšími vozy, jako například s Trabantem 601. "Výkon tu není, ale dá se s tím užít hodně legrace. Jízdní vlastnosti nejsou špatné. Auto umí jezdit i po jednom kole a dá se při tom ovládat," uvedl Jiří Webinger.

Samozřejmě se ve startovním poli neztrácely tuzemské sportovní vozy. Se Škodou 130 LR se tam objevil Břetislav Enge navigovaný dcerou Lucií. "Pojali jsme to jako zábavu, nebudeme se rozčilovat," řekl s úsměvem Enge.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články