Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Povídání o kopané

Renault uspěl s odvoláním, ve Valencii může startovat

Paříž - Stáj formule 1 Renault uspěla s odvoláním proti zákazu startu v nedělní Velké ceně Evropy ve Valencii. Odvolací soud Mezinárodní automobilové federace (FIA) změnil původní trest v napomenutí a pokutu 50 000 dolarů (asi 900 tisíc korun). Renault měl ve Španělsku chybět kvůli ohrožení bezpečnosti při předchozím závodě v Maďarsku. Podle závodních komisařů tým na Hungaroringu věděl, že jedno kolo na Alonsově monopostu je špatně upevněné, a přesto nechal španělského pilota odjet z boxu. Navíc Alonsa o problému ani neinformoval. Pneumatika se poté na trati vyvlékla a odskákala mimo vozovku. Dvojnásobný mistr světa musel kvůli poškozenému vozu odstoupit.

Původní trest byl vynesen ve stínu události z kvalifikace v Maďarsku, kdy uvolněná součástka z vozu Rubense Barrichella ze stáje Brawn GP vážně zranila pilota Ferrari Felipeho Massu. Brazilský jezdec se musel podrobit operaci proražené lebky. 

Nedávno navíc došlo ve formuli 2 k tragické nehodě, při níž zemřel osmnáctiletý Henry Surtees. Toho na okruhu Brands Hatch zasáhlo do hlavy kolo uvolněné po nehodě jednoho z jezdců. Syn britské hvězdy motoristického sportu Johna Surteese upadl do bezvědomí, havaroval a po převozu do nemocnice těžkým zraněním hlavy podlehl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články