Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Renault stejně jako Ferrari hrozí odchodem z formule 1

Londýn - Stáj formule 1 Renault následovala konkurenční Ferrari a oznámila, že v případě zavedení nového pravidla o rozpočtovém stropu nenastoupí do příští sezony mistrovství světa. Stalo se tak den poté, co stejné prohlášení vydal italský tým. Vedle Ferrari už vyjádřily svůj nesouhlas se zavedením rozpočtového stropu i týmy BMW, Toyota a Red Bull. Stáje protestují i proti tomu, že federace rozhoduje o změnách bez konzultace s nimi a nerespektuje jejich návrhy.

"Pokud nebude rozhodnutí světové rady federace FIA z 29. dubna změněno, nemáme jinou volbu než odstoupit z mistrovství světa na konci roku 2009," uvádí se v dnešním prohlášení stáje Renault.

Týmům se nelíbí omezení výdajů na 40 milionů liber bez nákladů na mzdy, jak to navrhuje FIA v zájmu všeobecného snižování nákladů. Týmy, které se rozhodnou s takovým rozpočtem operovat, dostanou řadu výjimek z technických pravidel a získají větší volnost při úpravách vozů.

K určitému posunu může dojít již tento pátek, kdy se mají v hotelu u londýnského letiště sejít k jednání promotér formule 1 Bernie Ecclestone s prezidentem Ferrari Lukou di Montezemolem a s dalšími týmy.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články