Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šonka začal na Balatonu výborně – vyhrál kvalifikaci Red Bull Air Race

Skvělý vstup do závodního víkendu měl Martin Šonka. Předposlední zastavení světové letecké série Red Bull Air Race se poprvé koná na maďarském jezeře Balaton a český pilot vyhrál kvalifikaci před Juanem Valverdem ze Španělska a Mikou Brageotem z Francie. Závod se koná v neděli a vy jej můžete sledovat exkluzivně na webu ctsport.cz.

Martin Šonka během závodu Red Bull Air Race v Kazani
zdroj: REUTERS autor: Alexey Nasyrov

Šonka Měl nejrychlejší čas i přesto, že dostal jednu vteřinu penalizace. Japonec Jošida, vedoucí muž seriálu, dostal původně tři vteřiny penalizace a byl třetí, ale později mu přibyla ještě jedna a klesl v pořadí na deváté místo. Petr Kopfstein, druhý český pilot v seriálu, byl osmý.

Šonka poletí v neděli o postup mezi posledních osm se čtrnáctým v pořadí kvalifikace Matthiasem Doldererem z Německa. Kopfsteina čeká sedmý Michael Goulian z USA.

Český pilot si za výhru v kvalifikaci připsal tři body, má jich zatím 47 a v průběžném pořadí je druhý šest bodů za vedoucím Murujou a jedenáct bodů před třetím Hallem. Kopfstein je zatím třináctí s pěti body.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvalifikaci na Balatonu vyhrál Šonka

"Sezona je krátká a každý bod bude rozhodovat, takže jsem rád, že to takhle dopadlo," konstatoval Šonka po kvalifikaci. A na neděli se těší. "Zítra mají být hodně větrno, trakže to bude hodně zajímavé," dodal.

Pořadí kvalifikace:

1. Šonka (ČR), 57,820 (+1 s.), 2. Valverde (Šp.) 58,203, 3. Brageot (Fr.) 58,847 (14), 4. Murphy (Brit.) 58,853 (+2), 5. Ivanoff (Fr.) 59,065 (+1), 6. Hall (Austr.) 59,180 (15), 7. Goulian (USA) 59,484, 8.  Kopfstein (ČR) 59,606 (+1), 9. Muroja (Jap.) 59, 846 (+4).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články