Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Rea, šampion Superbiků: Jsem zvyklý žít rychlostí 200 mil za hodinu a teď jsem se musel zastavit

Má doma pět titulů světového šampiona Superbiků. A britský motocyklový závodník Johnatan Rea dobře rozjel i tuto sezonu, když vyhrál úvodní závod v Austrálii. Jenže další v Kataru byl zrušen a nikdo neví, kdy se bude pokračovat. I na motoristických okruzích nyní vítězí koronavirus, a třiatřicetiletý závodník zůstává v klidu doma s rodinou. "O šampionát se teď nestarám, jsou důležitější věci – aby se lidi uzdravili a zbavili se strachu z toho viru," řekl Brit.

Jonathan Rea
zdroj: ČTK/AP autor: David Royal

Rea je rád, že vidí společnou snahu pandemii porazit. "Důležité je to, že se vzájemně podporujeme," řekl třiatřicetiletý jezdec pro britský theguardian.com. V Superbicích by se nyní mělo pokračovat v polovině dubna závodem v Assenu.

"Myslím, že brzy oznámí, že se ten závod ruší," věří Rea, který jezdí pro stáj Kawasaki. "Jasné je, že virus není pod kontrolou, takže cestování po světě není bezpečné. A fakt, že to ohrožuje i sport, je jen malá část problému," dodal s nadhledem. "Jsem přesvědčený, že nebudeme závodit minimálně osm týdnů a možná až do července," tipnul si.

"Jasné je, že organizátoři budou chtít seriál uskutečnit, i mě už chybí závodění, tým i všechno kolem, ale popravdě: to teď není vůbec důležité," řekl Rea, který věří, že nyní je nejdůležitější, aby lidé dobře ragovali na výzvu a opuštěli své domovy jen v nejnutnějších případech. A aby zabavil sebe i své fanoušky zřídil si kanál na youtube.com.

Má také recept, jak si udržet si optimismus. "Soustředit se na maličkosti a radovat se z nich. Každý den si dát nějaký cíl a splnit ho," popsal návod, jak na trudomyslnost. "Jsem zvyklý žít rychlostí dvě stě mil za hodinu a teď, když jsem se musel úplně zastavit, je problém si odvyknout. Je třeba soustředit na to nejlepší, co v nás je a pandemii brzy porazíme," řekl přesvědčeně.

Zdroj
The Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články