Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rallyová sezona začne na Valašsku. Kopecký je favorit na jubilejní titul

Sedm zastávek bude mít nový ročník domácí rallyové sezony. Hlavním favoritem na titul je znovu Jan Kopecký, který se šampionem může stát již podesáté.

Oproti loňsku z kalendáře vypadla 3-Städte rallye, která měla centrum v německém Waldkirchenu. Na soutěž by však měla navázat Středoevropská rallye, jež se pojede v říjnu a bude součástí mistrovství světa.

Český šampionát odstartuje příští týden, kdy se o víkendu uskuteční 41. ročník Kowax Valašská rallye. Součástí kalendáře je i nadále Bohemia rallye Mladá Boleslav a zlínská Barum Czech rallye, která je tradičně zařazena do seriálu mistrovství Evropy.

Titul absolutního mistra obhajuje Jan Kopecký. "Na Valašské rallye jsme minule přišli o první místo na poslední zkoušce, nyní bychom chtěli složit reparát. Věřím, že jsme připravení se o nejvyšší příčku poprat," řekl Kopecký. 

"Naše ambice jsou stejné jako v minulosti, chtěli bychom obhájit titul. Největší novinkou je, že máme nový vůz Škoda Fabia RS Rally2, za což děkuji automobilce i týmu a partnerům, že jsme jej mohli zakoupit," dodal Kopecký, který bude útočit na jubilejní desátý domácí triumf.

Soupeřů bude mít hned několik, a to o generaci mladších. "Je měřítkem pro nás všechny. Ví toho o autech hromadu a je rychlý, takže přibližovat se mu není nic jednoduchého," poznamenal na Kopeckého adresu jeden z jeho vyzyvatelů Dominik Stříteský. 

Kalendář PSG MČR v ralye:

1. a 2. dubna: Kowax Valašská rallye.

21. až 23. dubna: Rallye Šumava Klatovy.

19. a 20. května: Rallye Český Krumlov.

16. a 17. června: Agrotec Petronas rallye Hustopeče.

7. až 9. července: Bohemia rallye Mladá Boleslav.

18. až 20. srpna: Barum Czech rallye Zlín.

15. až 17. září: Invelt rallye Pačejov.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články