Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rallye v Hustopečích se rozhodne na šotolině

Hustopeče – Fanoušky automobilových soutěží čeká o víkendu čtvrtý podnik mistrovství republiky, Rallye Agrotec Hustopeče. Závod, v němž se představí 116 automobilů, z toho je čtyřiadvacet čtyřkolek, startuje první etapou v pátek v 19 hodin, první závodník by měl být v cíli etapy před půlnocí. Konec bude v sobotu kolem páté odpoledne.

Jan Kopecký
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

"Ta jízda za tmy dodá páteční etapě atraktivitu," tvrdí Martin Rada, předseda organizační rady soutěže, jenž bude také závodit. "V pátek obléknu kombinézu a po odstartování už se snažím myslet jen na závod."

Ovšem za favorita se nepovažuje. Ty je třeba hledat hlavně mezi trojicí Václav Pech, Pavel Valoušek a Jan Kopecký. "Honza má letos nejvíc najeto, ale Vašek s Pavlem to zase v Hustopečích dobře znají," tvrdí organizační šéf.

Na tuzemské zvyklosti tvoří trať čtvrtého podniku šampionátu z hodně velké části šotolina. "Kombinace asfalt, široká cesta, úzká cesta, šotolina – to je rallye, proto jsme to zvolili a je to atraktivní i pro závodníky," říká Rada s tím, že trať tak bude i pro malá auta a nejen pro čtyřkolky. 

Je nám líto, video expirovalo.
Rallye Hustopeče bude hlavně na šotolině

I Rudolf Kouřil, ředitel soutěže, jezdí jako navigátor, ale nyní musel zůstat jen v roli šéfa a je rád, že je tolik přihlášených. "Trať máme připravenou maximálně na sto třicet aut," popisuje, že je téměř "vyprodáno".

Startovní pole je podle Kouřila nabité, spojením se slovenským šampionátem se pořadatelům podařilo dostat nejlepší jezdce na start. "Dá se říct, že tu bude kompletní československá špička," tvrdí Rada.  

A jak vidí hlavně souboj Jan Kopecký – Václav Pech? "Vaškovi Pechovi to tady sedí. Netroufám si tipovat. Bude to zajímavá přetahovaná."

Pořadatelé čekají, že přijde hodně diváků. "Připravili jsme pro ně výhledy, na něž se dřív nesmělo, posunuli jsme je blíž k trati. Jen je důležité, aby respektovali příkazy: soukromý pozemek, vstup zakázán," upozorňuje Rada, který připomněl i soutěž pro diváky o hodnotné ceny.


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články