Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Rallye Monte Carlo rozjel nejrychleji Estonec Tänak, Ogier na něj ztrácí devět sekund

Do nového ročníku mistrovství světa v automobilových soutěžích vstoupil nejlépe Ott Tänak. Po dvou rychlostních zkouškách vede estonský pilot Toyoty průběžné pořadí Rallye Monte Carlo o devět sekund před šestinásobným šampionem a obhájcem titulu Sébastienem Ogierem z Francie.

Ott Tänak
zdroj: Panoramic autor: Andre Lavadinho

Ogier v Monaku kraloval v předešlých pěti letech, po přestupu od Fordu k Citroënu ho však zřejmě čeká tuhý boj o další triumf.

Do druhého dne rallye, která skončí v neděli, vstoupí s náskokem pěti sekund před třetím Belgičanem Thierrym Neuvillem.

Vicemistr světa Neuville suverénně vyhrál druhý měřený test, v prvním ale na vítězného Tänaka ztratil bezmála půl minuty.

Pár dnů po návratu z dakarské rallye se postavil na start devítinásobný šampion Sébastien Loeb. Ten v úvodní zkoušce zajel čtvrtý čas, pak ale zvolil špatné pneumatiky a klesl na osmé místo.

Rallye Monte Carlo se jede bez českého zastoupení. Tovární jezdec Škody Jan Kopecký, který obhajuje titul v kategorii WRC2, zasáhne do šampionátu později.

Výsledky Rallye Monte Carlo:

1. Tänak, Järveoja (Est./Toyota Yaris) 26:33,0, 2. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën C3) -9,1, 3. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -14,3, 4. Lappi, Ferm (Fin./Citroën C3) -45,2, 5. Latvala, Anttila (Fin./Toyota Yaris) -46,4, 6. Evans, Martin (Brit./Ford Fiesta) -48,2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články