Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Z Jižní Ameriky do Saúdské Arábie? Rallye Dakar údajně čeká velký přesun

Po jedenácti letech čeká Rallye Dakar údajně další přesun. V příštích letech by se měl legendární závod konat na Blízkém východě. Podle trojnásobného vítěze kategorie automobilů Katařana Násira Attíji již dokonce organizátor soutěže, francouzská společnost A.S.O., podepsal pětiletou smlouvu s vládou Saúdské Arábie. Informoval o tom web motosvet.cz, oficiálně však dohodu žádná ze stran nepotvrdila.

Slavná soutěž se v uplynulých jedenácti letech konala v Jižní Americe, kam se přesunula v roce 2009 z Afriky, v poslední době ale měli pořadatelé problémy s tvorbou tratě. Letos se jelo jen v Peru, zástupci okolních zemí již nechtěli platit poplatky organizátorům. Saúdská Arábie je údajně připravena uhradit 16 milionů dolarů ročně.

I proto se o možnosti, že bude lokalita rallye opět změněna, spekuluje již řadu měsíců. "Dakar je dneska už jen byznys a v Saúdské Arábii ty peníze jsou. Pokud se podaří udělat dobrou trať, tak si lidé ani nevšimnou, že se rallye přestěhovala. Dodneška si spousta z nich myslí, že se Dakar pořád jezdí v Africe," uvedl šéf týmu Buggyra Jan Kalivoda pro server Aktuálně.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Prokop: Věřím, že šesté místo není naše maximum
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články