Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Z Dakaru přišla tragická zpráva. Zraněním podlehl motocyklista Cherpin

Byla to jeho čtvrtá účast, další už bohužel nepřidá. Francouzský motocyklista Pierre Cherpin během leteckého převozu do Francie podlehl zraněním, která utrpěl před pěti dny během sedmé etapy závodu. Lékaři jej poté uvedli do umělého spánku, z něhož se už neprobudil. Cherpinovi bylo dvaapadesát let, Dakarskou rallye dvakrát úspěšně dokončil.

Pierre Cherpin na dakarském startu
zdroj: ČTK/Panoramic

"Během transferu záchranářským letadlem z Džiddy do Francie Pierre Charpin zemřel v důsledku zranění, která utrpěl 10. ledna při pádu v 7. etapě z Háilu do Sakaky," uvedli organizátoři v prohlášení.

Po nedělní vážné nehodě byl Cherpin vrtulníkem přepraven do nemocnice v Sakace, kde se podrobil neurologické operaci a byl uveden do umělého spánku. Při havárii ve vysoké rychlosti si také zlomil žebra a poranil plíce.

Cherpin startoval na Rallye Dakar počtvrté po letech 2009, 2012 a 2015 a opět v kategorii bez asistence. Závod dvakrát dokončil a jeho ambicí nebylo vítězství. V době nehody se mezi motocyklovými jezdci pohyboval v osmé desítce pořadí. "Nejedu vyhrát nebo stát na stupních vítězů, jedu zažít dobrodružství a objevovat krajiny, které bych bez Dakaru nikdy nemohl spatřit," stojí v jeho profilu na webu pořadatelů.

Počet obětí z řad přímých účastníků slavné rallye za dobu jejího konání stoupl na 27. Loňský ročník se stal osudným motocyklovým jezdcům Paulu Goncalvesovi z Portugalska a Edwinu Straverovi z Nizozemska.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články