Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Vrátný se po šesti letech vrací na Dakar, jeho tým podpoří čtyři kamiony

Návrat na místo činu. Tomáš Vrátný pojede po šesti letech Rallye Dakar. Šéf týmu Fesh Fesh bude pilotovat kamion Ford, s nímž se bude snažit vylepšit své dosavadní maximum - 14. místo z roku 2015. Ostravský tým bude na slavném závodě podporovat čtyři kamiony - tři v hlavní kategorii a jeden v kategorii Klasik.

Tomáš Vrátný
zdroj: ČT sport autor: Martin Pabiška

Vedle Vrátného jsou členy týmu Litevec Vaidotas Paskevicius, který pojede s tatrou, handicapovaný Albert Llovera z Andorry vyrazí s ivecem a Radovan Kazarka ze Slovenska se představí s tatrou v kategorii vypsané pro historické vozy.

"Letos je toho opravdu hodně. Budeme se starat o čtyři speciály a celkem 32 členů týmu," uvedl manažer vývojového centra týmu Radovan Skybík.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Tomáš Vrátný na Rallye Dakar

Vrátný startoval na Dakaru naposledy v roce 2016, poté se představil v závodě Africa Eco Race a zapojil se i do Světového poháru v cross country bajas. Teď vyrazí do Saúdské Arábie se speciálem Ford Cargo 4x4 EVO 1. "S fordem a ivecem jsme se rozhodli vyrazit ještě před Dakarem do Maroka, abychom si je vyzkoušeli v dunách. S výsledkem testů jsme spokojeni," řekl Vrátný.

Tým bude opět spolupracovat s Lloverou, jehož start na Dakaru zajišťoval již dvakrát. "S ostravským týmem Tomáše Vrátného jsem v roce 2016 poprvé v kamionu absolvoval Rallye Dakar. A k tomuto fantastickému týmu s rodinnou atmosférou a skvělým týmovým zázemím jsem se rozhodl vrátit," uvedl Llovera.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články