Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vrátného Bonver staví nové vozy, Dakar proto vynechá

Čtyřicátý ročník Dakarské rallye bude bez účasti tradičního českého týmu Bonver Dakar Projekt. Jeho šéf Tomáš Vratný to oznámil na výstavě Racing expo v Letňanech. Ostravský tým totiž staví ve svých dílnách tři speciály až pro rok 2019.  "Dakar je logisticky a časově náročný a my potřebujeme čas využít pro stavbu vozů," řekl Vrátný.

Je nám líto, video expirovalo.
Bonver tentokrát na Dakar nepojede

V lednu bude zástupce Bonveru v Jižní Americe chybět i proto, že handicapovaný andorský závodník Albert Llovera musel na operaci ruky. "Ve čtvrtek mi ale psal, že už se těší na Dakar 2019. Pilně rehabilituje a hlásil mi, že chce do Top 20," řekl Vrátný.

Llovera skončil letos při svém druhém startu čtyřiadvacátý. "Chce, abychom mu postavili nové auto s automatickou převodovkou. Abychom mu trochu ulevili," uvedl Vrátný. Bývalý úspěšný lyžař Llovera, který si při pádu poranil míchu a ochrnul na dolní polovinu těla, by měl být schopen závodit v polovině příštího roku.

V letošním roce tým Bonver nasadil Jaroslava Valtra do soutěže Afrika Eco Race a vybojoval s ním pódiové umístění. "Loni pro nás byla soutěž hodně úspěšná, skončili jsme druzí, a pořád uvažujeme, že bych to letos absolvovali znovu," dodal šéf týmu. Rozhodnout se musí do konce listopadu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články