Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Veterán Macháček i automobilová premiéra. V barvách Barthu pojede Dakar pestrá sestava

Barth Racing vysílá na jubilejní čtyřicátý ročník Rally Dakar nejpočetnější tým. Vedle dvou čtyřkolek a dvou motocyklů poprvé v historii postaví na start také závodní auto. Pilotovat ho bude dakarský nováček Boris Vaculík se zkušeným navigátorem Martinem Plechatým.

Boris Vaculík
zdroj: ČTK autor: David Taneček

V sestavě Barthu pro slavnou rallye znovu nechybí pětinásobný vítěz nejtěžší dálkové soutěže světa v kategorii čtyřkolek Josef Macháček, další stroj bude sedlat loňský nováček Zdeněk Tůma.

Na motocyklu se představí také stálice Dakarské rallye David Pabiška. "Po třech letech mám spravené koleno, takže tentokrát se ta fyzická kondice mohla nabírat mnohem líp," uvedl Pabiška.

Je nám líto, video expirovalo.
Barth Racing vysílá na Dakar nejpočetnější výpravu v historii

Pro motocyklového jezdce Rudolfa Lhotského to bude třetí účast v řadě. "Minulý rok jsem dojel, takže jsem si splnil svůj dakarový sen. Takže teďka bych chtěl opravdu jezdit a závodit," řekl Lhotský.

Poprvé v historii týmu Barth Racing se ve startovním poli objeví také automobil. Za volant závodního Fordu usedne Vaculík s navigátorem Plechatým. "Moc se těšíme, je to pro nás úplně všechno nové, nebo aspoň pro mě," připustil Vaculík.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články