Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Trajekty se závodními stroji již vypluly na cestu za dakarskou rallye

Praha - Za devětatřicet dnů odstartuje další ročník slavné dakarské rallye, která se i tentokrát pojede v Jižní Americe. Dostat techniku na start v peruánské Limě, není jednoduché, a tak jsou závodní stroje už v těchto chvílích připraveny ve Francii na cestu po moři.

Je nám líto, video expirovalo.
Cesta na Dakar

Boj s časem při přípravě techniky na dakarskou rallye skončil. I posádky českého KM Racing týmu mají za sebou prvních zhruba 1 300 kilometrů cesty do francouzského přístavu Le Havre, kde závodní speciály prošly technickou přejímkou. U české výpravy neshledali komisaři výraznější nedostatky. 

"Je vidět, že ten tým už je natolik zkušený a že ti lidé, kteří kolem něj pracují, už vědí, na co si dát pozor. Proběhlo to téměř bez sebemenší závady," říká spokojeně Vlastimil Vildman z KM Racing.

Přejímky zabraly KM Racingu devět hodin. Muselo se projít různými technickými, bezpečnostními či navigačními kontrolami. Přestože by mělo být o techniku cestou postaráno, motocykl Davida Pabišky zabezpečil tým v doprovodném kamionu, aby nedoznal cestou úhony.

Trajekt s technikou vyplouvá o nadcházejícím víkendu. Za osmnáct až čtyřiadvacet dnů by měl po překonání Atlantického oceánu doputovat do peruánské metropole. Závodníci dorazí na místo letecky těsně před lednovým startem závodu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články