Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Tovární stroje jedou o 15 km/h rychleji, zoufají si na Dakaru čeští motocyklisté

S nedostatečným výkonem vlastních strojů bojují na Rallye Dakar čeští motocyklisté. Po třetí etapě si na slabší výkon oproti továrním týmům stěžovali Martin Michek, Milan Engel i David Pabiška s Rudolfem Lhotským, kteří startují v kategorii bez asistence.

Martin Michek na Rallye Dakar
zdroj: REUTERS

"Bylo to zase šíleně rychlé. A na rovinkách mě bohužel předjížděli kluci s továrními motorkami. Těm v rychlosti nejde konkurovat, mají úplně jiné možnosti," uvedl Michek v tiskové zprávě týmu Orion Moto Racing Group. "Bylo to podobné jako včera, hodně rovinaté a rychlé. Ke konci jsem měl maximálku 166 km/h," podotkl Engel.

Michek se i přesto dokázal opět prosadit do top 20 a po devatenáctém místě je průběžně sedmnáctý. "Duny tvořily nějakých deset procent. Přitom v těch rychlých pasážích ztrácíme nejvíc. Tovární stroje jedou o 15 km/h rychleji a to na sto kilometrech udělá patnáct minut, což už je dost," vysvětlil Michek startující na svém druhém Dakaru.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 3. etapy Rallye Dakar

Engel dnes ztrácel více, zajel až pětatřicátý čas a celkově je třicátý. "Na písčitých pláních jsem jel v průměru kolem 130 až 140 km/h. Měl jsem strach, aby mi nedošel benzín, takže jsem raději trošku zpomalil. To mě stálo umístění a cenné minuty. Možná jsem to měl risknout a jet na plný plyn. Ale je to ještě dlouhý závod," řekl Engel.

Vedení týmu MRG aktuálně řeší, jak zvýšit výkon motocyklů KTM. "Moc operativního prostoru ale není. Připravovali jsme se na techničtější úseky, ale zase je to neskutečně rychlé. Zvedli jsme motor o 800 otáček. Kdybychom to posunuli ještě více, tak bychom mohli oddělat motory a to nechceme riskovat. Oni vědí, že jim to vydrží i ve 12 000 otáčkách, mají to vyzkoušené. Pár nápadů ale ještě máme," popsal šéf týmu Ervín Krajčovič.

Pabiška i Lhotský startují v kategorii Original by Motul pro jezdce bez asistence a o elitní dvacítku tak neusilují. I je ale slabší výkon motocyklu trápí.

"Na planinách mi všichni soupeři odjížděli, protože motorka netáhla, stejně jako Davidovi. Začalo se dnes mluvit o nekvalitním benzínu a někteří měli zanesené palivové filtry, tak uvidíme, co s tím v bivaku uděláme," prohlásil Lhotský, jenž je v kategorii dakarských dobrodruhů desátý. Jeho kolega v Jantar týmu Pabiška je šestý.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články