Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Tatra s Buggyrou zbrojí na Dakar – postaví dva kamiony s automatickou převodovkou

Spolupráce pokračuje. Tým Buggyra Racing a automobilka Tatra budou dál spolupracovat na přípravě speciálu pro Rallye Dakar. Zástupci obou společností podepsali novou dvouletou smlouvu. Pro příští ročník slavné rallye tým Tatra Buggyra Racing chystá dva kamiony s automatickou převodovkou.

Tatra Martina Kolomého v 1. etapě Rallye Dakar
zdroj: PR autor: Tatra Buggyra Racing Team

"Po vyhodnocení posledního kontraktu jsme se shodli, že obě strany mají zájem dále pokračovat," uvedl manažer Buggyry Jan Kalivoda v tiskové zprávě. Spolupráce je podle jeho slov výhodná pro obě strany. "Na jedné straně značka, kterou celosvětově proslavil nejen Dakar, na straně druhé flexibilní firma s globální působností, která je schopna reagovat prakticky na jakékoli technologické výzvy," řekl Kalivoda.

Buggyra spolupracuje s Tatrou od roku 2013 a smlouvy podepisují firmy vždy na dva roky. "Technické poznatky z náročných dakarských závodů jsou důležitým zdrojem informací pro budoucí vývoj, proto jsme rádi, že spolupráce pokračuje," uvedl předseda představenstva Tatra Truck Pavel Lazar.

V letošním roce na Dakaru společný tým nasadil v Saúdské Arábii jeden kamion, který řídil Martin Šoltys. V příštím roce už mají být dva. "Bude to určitě náročný ročník pro všechny zúčastněné, a to nejen po technické a organizační stránce. My se však držíme plánu a připravujeme na příští Dakar dva závodní kamiony s cílem umístění v elitní desítce," řekl Kalivoda.

Pomoci má i automatická převodovka, kterou chce tým po zkušenostech elitních posádek Dakaru do kamionu instalovat. "Začali jsme na tom dělat v lednu po Dakaru, do vývoje jsme investovali nemalé zdroje ještě před podepsáním nového kontraktu. Pracujeme také na optimalizaci rozložení hmotnosti a chceme vytěžit potenciál Phoenixe na maximum," uvedl majitel Buggyry Martin Koloc.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články